365
Uw sleutelwoorden:
 
Plaats:
Thema:
België bulkt van de ideeën voor uitstappen voor het hele gezin: er is een ongelooflijk ruime keuze en een uitzonderlijk grote diversiteit. In onze provincies tellen we bijna 365 toeristische attracties en musea, die het hele jaar door voor ontspanning zorgen.Er is een aanbod voor iedereen en voor elke smaak. Gezinnen met kinderen kunnen hun hartje ophalen in de attractieparken of de dierenparken, of genieten van een leuk boottochtje. Sportieve mensen geven graag de voorkeur aan de talrijke recreatiedomeinen of aan heerlijk waterplezier. Cultuurminnaars tot slot kunnen terecht in de talloze musea, in onze kunststeden en een bezoek brengen aan de vele historische gebouwen en monumenten.
Tel.: 064/33.57.41
plus
Plaats : Binche
Plaats: Datum:
Van Tot


Wij stellen u voor om België te ontdekken via 3 categorieën van toeristische attracties: de natuurattracties, de culturele attracties en de recreatieve attracties. Zowel Brussel als Wallonië nodigen u uit om hun rijkdommen te ontdekken!
Op het gebied van natuur telt België talloze magische plaatsen:
 • Ontdek onze tuinen, parken en natuurreservaten. Zowel in het binnenland als in de Ardennen vindt u rustgevende groene plekjes...
 • Alle soorten dieren vindt u in onze dierenparken en -tuinen: typische soorten zoals everzwijnen en herten, bijzondere vogels, kleurige vlinders, maar ook wolven en meer exotische soorten zoals giraffen en olifanten...
 • Ten slotte heeft België ook een belangrijke concentratie van holen en grotten met prachtige kalkafzettingen, die u laten doordringen in de magie van de onderaardse wereld.
Op het gebied van cultuur biedt België een overweldigende en uiterst gevarieerde waaier mogelijkheden. Tal van historische plaatsen, gebouwen en monumenten en een reeks sites die door Unesco werden opgenomen als Werelderfgoed, wachten op ontdekking.
 • Ontdek het vuur zoals de mensen uit de prehistorie, beleef de tijd van onze Gallo-Romeinse voorouders... Onze streken bieden u een boeiende reis naar het hart van de archeologie.
 • Door de eeuwen heen kreeg België heel wat invasies te verwerken. De gevolgen daarvan zijn zichtbaar in onze kunst en in ons bouwkundig erfgoed. Onze kunststeden, burchten en forten, kathedralen en historische monumenten zijn getuigen van een rijk maar vaak turbulent verleden. De talrijke musea die u overal in het land aantreft, bevatten schatten uit alle periodes van onze geschiedenis. Laat u verleiden tot een reis door de tijd.
 • Ook de meer recente geschiedenis van ons land, van Napoleon tot de Tweede Wereldoorlog, wordt belicht in verschillende militaire musea en attracties.
 • België liet zich ook niet onbetuigd tijdens de industriële revolutie en kende toen een grote economische bloeiperiode. Van de koolmijnen, de metaal- en de glasindustrie is een interessant industrieel erfgoed bewaard gebleven dat vandaag voor u zijn deuren opent.
 • België is een land van ambachten en folklore en Belgen staan bekend als feestvierders. Onder meer de talrijke carnavals bewijzen dat. Maar in dit land aan de Noordzee hebben mannen en vrouwen ook een kennis en vaardigheid opgebouwd in ambachtelijke technieken: aardewerk, glas en kristal, streekproducten en niet te vergeten: onze befaamde bieren!
 • Ten slotte mag België uitpakken met een rist musea die op een aantrekkelijke en ludieke manier de schijnwerper richten op wetenschappen, technologie, geschiedenis en natuur. Na zo'n museumbezoek heeft het betrokken thema geen geheimen meer voor u.
Op het gebied van recreatie heeft België heel wat verrassende en verbazingwekkende attracties voor groot en klein. Naast de grote attractieparken zijn er ook de (al dan niet tropische) waterparadijzen. En verschillende rivieren lenen zich voor tochtjes op het water met het hele gezin.
 • In het hart van de Ardennen is kajakken een van de favoriete attracties. En wanneer er voldoende stroming is op de rivieren, kan men zelfs aan rafting denken! Maar op het gebied van waterattracties zijn er ook rustiger activiteiten. Zo zijn er over het hele land waterlopen die zich lenen voor een riviercruise.
 • En wie iets ongewoons zoekt, moet een tochtje met een railbike ondernemen en tegelijk fraaie en typische landschappen ontdekken. Of wat denkt u van een nostalgisch ritje met een toeristische stoomtrein uit de tijd van toen?
U hebt het gemerkt: elke dag van het jaar vindt u wel een interessante activiteit op www.365.be.
Niet te missen
Schrijf je in
voorde nieuwsbrief
Voor z'n 25ste editie, is onze gids nog gebruiksvriendelijker met het aanbod Toeristische Attracties en Musea van België. Gemakkelijk te bewaren in de auto of thuis is het dé inspiratiebron voor uw daguitstap of weekend. U wenst deze gids aan te schaffen ? U hem downloaden of een exemplaar afhalen bij één van de vele verdeelpunten. Klik hier voor het verdeelpunt in uw buurt.
App Store
Groepuitstappen
Bent u op zoek naar ideeën voor een uitstap met uw leerlingen, uw vereniging, uw seniorenclub of uw bedrijf?
Speciaal voor scholennew