Abdij van Orval

  • erkende toeristische attractie
  • Autoparking
  • Busparking
    4 plaatsen
  • Maestro
Maak kennis met de geschiedenis van Orval!

Het bezoek aan de ruïnes van de oude cisterciënzerabdij onthult een locatie met een boeiende geschiedenis en een heel aparte schoonheid, ingebed in een vallei waar de Mathildisbron ontspringt.

Een bewegwijzerde route om de ruïnes te ontdekken, het museum dat is ingericht in de kelders uit de achttiende eeuw, de traditionele apotheek, de tuin met geneeskundige planten en "De Abraham Bijgebouwen" met een tentoonstelling over het brouwen van bier in Orval alsook het werk van monnik-schilder Broeder Abraham Gilson, zetten de kroon op uw bezoek.

Abdijwinkel : kaas en bier, die in de abdij zelf gemaakt worden, boeken, religieuze artikelen en andere souvenirs van Orval. 

Didactische wandeltocht in het Natuurreservaat van Orval.

A l'Ange Gardien (op 200 meter van de abdij): proeven van kaas en bier.
Reserveer rechtstreeks

L'Or du Val is een nieuwe voorstelling in de vorm van een theatraal oratorium, te zien in de abdij van Orval in juli 2021.

Een unieke productie in de Abdij

L'Or du Val vertelt de grote momenten van de geschiedenis van de abdij sinds 1070, een uniek spektakel ter gelegenheid van de 950e verjaardag van de abdij van Orval.

Als een scenisch ritueel heeft deze levende kunst een origineel scenario, 4 bedrijven in 1 prelude en 22 tableaus. Het brengt meer dan 80 professionals en amateurs samen: acteurs, tekstkunstenaars, instrumentalisten en koor.

De scenische creatie is gebaseerd op een weerspiegeling van de opeenvolgende constructies en verwoestingen door de eeuwen heen: branden, ballingen, revoluties... Dit uitzonderlijke culturele evenement zal plaatsvinden in het middeleeuwse klooster om het publiek op concrete en mysterieuze wijze in contact te brengen met de geschiedenis van deze plek.

Een voorstelling van: Antoine Juliens, toneelschrijver en regisseur - Thierry Chleide, componist - Laurence Chapellier, kostuums.

En een schilderijententoonstelling

Het theatraal oratorium l'Or du Val wordt geëerd met een tentoonstelling van schilderijen van de toneelschrijver en regisseur Antoine Juliens, die tot 26 juni dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur te zien is in de abdij van Orval.  

Kom een voorstelling bijwonen op deze plaats die bekend staat om zijn rust en toch zeer levendig is!