Brussels Museum van de Molen en de Voeding

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding bevindt zich in de voormalige molen van Evere en herbergt vandaag een permanente collectie over de geschiedenis van de maalderij en de voeding.

Naast het openstellen van dit historisch pand voor het publiek, werkt het team ook elk jaar een tijdelijke tentoonstelling uit over een thema in relatie tot voeding.

Tot 31 augustus 2023: 'Food and the City. De stad voeden, vroeger en nu'.
  • MIVB: Tram 7 (Paul Brien), bus 45 (Hoedemaekers) - Tram 55 (Chaumontel), bus 64-65 (Onze-Lieve-Vrouw ) - 66 (Kurth) • De Lijn: bus 270, 271, 272, 471 (halte Van de Velde) • NMBS: Station Evere.
  • 55 Tilleul / Linde
  • Uurrooster

    06/03/2020 - 31/08/2023: * maandag en zondag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 10:00 tot 12:30 en van 13:30 tot 17:00 * zaterdag: van 13:00 tot 17:30

  • Prijs

    Normal: 4,00 € - Enfants: 0,00 € - Jeunes: 2,00 € - Seniors: 2,00 € - Demandeurs d'emploi: 2,00 € - Article 27: 1,25 €

Meer dan 7,5 miljard mensen op aarde hebben dagelijks behoefte aan voeding. Sinds 2006 leeft meer dan de helft van de wereldbevolking in steden, terwijl het aantal producenten blijft dalen. Maar hoe gaan we steden voorzien van voedsel als ze steeds groter worden en steeds minder mensen voedsel produceren ? ‘Food and the City’ schetst een beeld van de historische evolutie van de voedselvoorziening van steden en werpt een blik op de hedendaagse uitdagingen om een stad te voeden.

Spécialiste de la bière, Cédric Jamar, alias Agalmalt, propose tout au long de l'année des visites de brasserie, des dégustations et autres événements. Durant une conférence-dégustation d'1h30, il vous détaillera la manière dont est fabriquée une bière, pourquoi cette boisson est si développée en Belgique et pourquoi on observe tant de nouvelles brasseries à l'heure actuelle. Cette conférence sera ponctuée d'une dégustation de deux bières afin de mieux percevoir les subtilités de ce breuvage si populaire.