Brussels Museum van de Molen en de Voeding

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding bevindt zich in de voormalige molen van Evere en herbergt vandaag een permanente collectie over de geschiedenis van de maalderij en de voeding.

Naast het openstellen van dit historisch pand voor het publiek, werkt het team ook elk jaar een tijdelijke tentoonstelling uit over een thema in relatie tot voeding.

Tijdelijke tentoonstelling tot en met 31/08/2022: 'Food and the City. De stad voeden, vroeger en nu'.
  • MIVB: Tram 7 (Paul Brien), bus 45 (Hoedemaekers) - Tram 55 (Chaumontel), bus 64-65 (Onze-Lieve-Vrouw ) - 66 (Kurth) • De Lijn: bus 270, 271, 272, 471 (halte Van de Velde) • NMBS: Station Evere.
  • 55 Tilleul / Linde
  • Uurrooster

    18/09/2021 - 31/08/2022: * maandag en zondag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 10:00 tot 12:30 en van 13:30 tot 17:00 * zaterdag: van 13:00 tot 17:30

  • Prijs

    Normal: 4,00 € - Enfants: 0,00 € - Jeunes: 2,00 € - Senior: 2,00 € - Demandeurs d'emploi: 2,00 € - Article 27: 1,25 €

Meer dan 7,5 miljard mensen op aarde hebben dagelijks behoefte aan voeding. Sinds 2006 leeft meer dan de helft van de wereldbevolking in steden, terwijl het aantal producenten blijft dalen. De gemeente Evere is een voorbeeld van zo’n regio die tot kort landelijk was en die zich ondertussen verstedelijkt heeft. Maar hoe gaan we steden voorzien van voedsel als ze steeds groter worden en steeds minder mensen voedsel produceren ? ‘Food and the City’ schetst een beeld van de historische evolutie van de voedselvoorziening van steden en werpt een blik op de hedendaagse uitdagingen om een stad te voeden.

  • Prijs

    Normal: 10,00 € - Jeunes: 8,00 € - Senior: 8,00 € - Demandeurs d'emploi: 8,00 €

Initiatieles yoga (vanaf 12 jaar) om gezonde voeding te leren combineren met regelmatige lichaamsbeweging. Bij mooi weer worden de yogalessen in het parkje van de molen gegeven

  • Prijs

    Enfants: 5,00 €

Workshop voor kinderen (6-12 jaar) om te leren hun lichaam vrij te laten, gevolgd door de bereiding van een gezonde en energierijke snack. Op reservatie

Saviez-vous que le chicon, légume Bruxellois est le résultat d'expériences horticoles et botaniques sur la chicorée à café au début du XIXe siècle ? Non non le chicon n'est pas "une découverte fortuite par une paysan Bruxellois" comme on aime le répéter... Pourquoi dit-on chicon et pas endive chez nous ? A-t-il été dès le début un légume populaire ? Quel a été l'impact de la production de chicons sur l'économie belge ? Le chicon a-t-il toujours été cuisiné sous forme de gratin ? Deuxième partie d'un cycle de deux conférences où Rachel Maufroy, historienne de l'alimentation, exposera quand et où ce légume si important pour les Belges naît et quel a été son impact sur l'alimentation en Belgique.

  • Prijs

    Normal: 0,00 €

Céline Francis, experte indépendante dans le domaine du chocolat, spécifiquement dans le bean-to-bar (de la fève à la tablette), vous fera découvrir l'univers du chocolat. Où sont plantées les fèves de cacao ? Quelles sont les différences entre les types de chocolats ? Comment déguster un bon chocolat ? Céline Francis répondra à cette question, et bien d'autres, durant cette rencontre, qui sera bien évidemment ponctuée de quelques dégustations de chocolats !