Pottenbakkerijmuseum

  • Autoparking
  • Busparking
    5 plaatsen
  • Maestro
  • Honden toegelaten
Reviews
4,3/5 (237 Google reviews)
Een unieke verzameling met Rijnlandse keramiek (overzicht over 500 jaar) en internationale hedendaagse keramiek (meer dan 2000 geëxposeerde stukken), een smaakvolle tentoonstelling volgens de moderne criteria en een bezienswaardig gebouw: de burcht Raeren, een typisch Oost-Belgische waterburcht uit de 14e eeuw.
  • Snelweg E40 Liège-Cologne, afrit 39 "Eynatten" daarna pijlen "Museum" volgen.

Van 1 november tot 1 mei 2023 zal de tentoonstelling 'De Tupperwares van Bruegel, Aertsen & Co' in het Pottenbakkerijmuseum Raeren het Rijnlandse steengoed tonen aan de hand van beroemde Nederlandse schilderijen uit de renaissance en de barok.

De potten van Raeren

De potten van Raeren werden gebruikt tussen de 16e en 18e eeuw en maakten deel uit van het dagelijkse leven van boeren, kooplieden, geestelijken en edelen. Net als "Tupperware" werd deze hoogwaardige, vaak rijkelijk versierde keramiek gebruikt voor het bewaren en vervoeren van voedsel en drank. Het was daarom een essentieel onderdeel van de huizen van onze voorouders. 

Reproducties van hoge kwaliteit op ware grootte

Meer dan 80 werken zullen te zien zijn in het Pottenbakkerijmuseum van het Kasteel van Raeren tijdens de tentoonstelling 'De Tupperwares van Bruegel, Aertsen & Co'. Dit zijn reproducties op ware grootte van Nederlandse genreschilderijen van wereldberoemde kunstenaars als Bruegel, Pieter Aertsen, Jan Steen, Georg Flegel en David Teniers, maar ook van andere minder bekende kunstenaars. Deze zullen vergezeld gaan van originele schilderijen uit de eigen collectie van het museum.

Een opmerkelijke reis naar de tijd van onze voorouders!