Reviews
3,6/5 (63 Google reviews)
Het geklasseerde gebouw uit de Spaanse Renaissance (1622) is ingeplant in de Mont-de-Piété. Dit museum bezit uitzonderlijke collecties die zowel lokaal als regionaal zijn en zich uitstrekken van de Prehistorie tot de Middeleeuwen.

Een fameuze duik in het verleden voert ons 70.000 jaar terug in de tijd en brengt ons in contact met de Neanderthaler op de vlaktes van de Schelde. Daarna ontmoeten we zijn opvolger de jager uit het Paleolithicum alsook de neolitische landbouwers die sporen achterlieten van hun woningen en hun werkgerief. De Doornikse omgeving heeft ook talrijke sites uit de Bronstijd gekend, lang voor de Romeinse verovering.

Prestigieuze stukken, die het resultaat zijn van recente opgravingen ,werden geklasseerd onder « Trésors de la Fédération Wallonie-Bruxelles », Schatten van de Waals-Brusselse Federatie, en ze zijn er ook tentoongesteld : een bijzondere sarcofaag in gedecoreerd lood dat uit de IVe dateert (Gallo-Romeinse necropool uit la rue Perdue) en uitzonderlijke elementen die afkomstig zijn uit de wijk Saint-Brice waar in 481, Childéric, de vader van Clovis, begraven werd met zijn paarden en zijn entourage.