Bastogne War Museum

  • erkende toeristische attractie
  • Wallonië Kwaliteitsbestemming
  • velo
  • Autoparking
  • Busparking
    10 plaatsen
  • Maestro
  • Visa/MasterCard
Bastogne War Museum, dit unieke herinneringscentrum is gewijd aan de Tweede Wereldoorlog met een focus op de Slag om de Ardennen.

Het biedt de bezoeker een meeslepende, multisensoriële ervaring dankzij decors, getuigenissen, multimedia-installaties en films. Dit alles roept bij de bezoeker bepaalde emoties op om aan te tonen dat deze geschiedenis ook hem persoonlijk aangaat.

U maakt kennis met de vier personages die u gedurende uw bezoek zullen begeleiden: een Amerikaans korporaal van de 101e Airborne-divisie, een Duitse luitenant van de 26e Volksgrenardier-divisie, een Duitse luitenant van de 26e Volksgrenardier-divisie en een 13-jarige leerling uit Bastenaken.

Voor het jonge publiek is er een specifiek parcours uitgewerkt met speciale, interactieve modules. Aan scholen en groepen jongeren bieden wij op maat gemaakte, geanimeerde bezoeken aan.

Op een steenworp van het museum ligt het Mardasson monument. Dit is een belangrijke herinneringsplaats met een crypte versierd door Fernand Léger. Hij is een van de belangrijkste Franse schilders van de 20e eeuw.

Het Bastogne War Museum is uitgegroeid tot de grootste toeristische attractie van de Provincie Luxemburg.

Cafetaria - Terras - Shop - Ruime parking.

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Dompel je onder in 1944 en beleef een onvergetelijke ervaring in Bastogne ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de Slag om de Ardennen.

Dit jaar staat in het teken van de 75e verjaardag van de beroemde Slag om de Ardennen, een van de bloedigste veldslagen van de Tweede Wereldoorlog in de Belgische Ardennen.

Een programma boordevol geschiedenis

Gedurende het hele weekend vinden veel evenementen plaats in verband met de oorlog '40-'45: tentoonstelling, conferentie, vertoning, boekenbeurs, reconstructies en ontmoetingen met veteranen en oorlogsgetuigen.  

Maar waarom "nuts"?

Tijdens het beleg van Bastogne werden de stad en haar verdedigers omringd door de Duitsers. Deze episode werd beroemd om het heroïsche Amerikaanse verzet en het beroemde "nuts" (geen sprake van!) dat Generaal Anthony McAuliffe gebruikte als antwoord op de Duitsers die hem de overgave van de geallieerde troepen voorstelden.

Kom meer te weten over deze belangrijke gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog!