experience.brussels

 • Station op 500 m
 • Maestro
 • Visa/MasterCard
 • 92, 93 Palais/Paleizen
 • 1,5 Parc/Park
Enkel mits reservatie: van dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 18 u.
Info en reservatieformulier op: www.experience.brussels

Of je nu maar heel even Brussel aandoet of er al je hele leven woont: hier steek je gewoon alles op over deze verrassende en boeiende stad!

Alle moderne middelen zijn hier ingezet om wat je moet of wil weten op een spannende, grappige of pakkende manier hapklaar op te dienen: een gigantisch schaalmodel dat een onevenaarbaar overzicht van de stad geeft en alle puzzelstukjes in elkaar doet vallen, verhalen van Brusselaars van alle mogelijke leeftijden en achtergronden, een quiz,...

experience.brussels is dan wel een tentoonstelling en superinteressant, maar nooit saai of belerend. In welke buurten vind je wat of wie? Wat moet je echt eens eten of drinken? Hoe is het om in Brussel te leven en/of te werken?

experience.brussels stap je buiten met antwoorden op je vragen, maar ook een heleboel verse plannen en voornemens, een paar woorden zalig Brussels dialect én een gepersonaliseerde gif of kaart uit de fotobooth.
 • Metro PARK lijnen 1 en 5
  Metro NAAMSEPOORT lijnen 2 en 6
  Tram/Bus KONING lijnen 27-33-38-71-92-93-95
 • 1,5 Parc/Park
 • 92, 93 Palais/Paleizen
 • Uurrooster

  02/01/2019 - 31/12/2020: * maandag en zondag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 09:30 tot 17:30 * zaterdag: van 10:00 tot 18:00

 • Prijs

  Normal: 0,00 €

De tentoonstelling biedt een nieuwe, andere kijk op verschillende buurten en gemeenten, beroemd of juist onbekend, klassiekers en verborgen plekjes, en op de allergrootste schat die ze allemaal bezitten: de mensen die leven, werken, creëren, handelen, elkaar ontmoeten en zich ontplooien in het hart van Europa. Wat is hét symbool van Brussel? Een gigantisch atoom? Een jongetje dat aan het plassen is? Een rijk versierde Grote Markt? Regenweer? Een pak friet? In experience.brussels vinden bezoekers het echte Brussel dat onthuld wordt: verscheiden en soms ingewikkeld, maar altijd verrassend, charmant en intrigerend. De tentoonstelling geeft bezoekers een aparte en persoonlijke blik op Brussel. Op de bladzijden van een enorm boek staan de scharniermomenten van de Brusselse geschiedenis geschreven, met een interactieve quiz test je je kennis van de Europese Unie, spits je oren en leer een paar woorden van dat heerlijk Brussels dialect! De echte Brusselaars vind je er, aparte en aimabele persoonlijkheden die je hun verhaal toevertrouwen, hun anekdotes, hoe het is om in een hoofdstad op mensenmaat te leven. Door de interactieve, supergrote maquette ligt het Brussels Gewest aan je voeten: 19 gemeenten en nog veel meer buurten die met elkaar in verbinding staan maar die allemaal verrassen door hun grote verscheidenheid. En - eindelijk? - kom je te weten hoe deze veelzijdige hoofdstad met niet minder dan vijf parlementen op haar grondgebied in elkaar zit en functioneert. Ook leuk: je vertrekt met je eigen gepersonaliseerde postkaart. Of je nu maar een paar dagen in de stad bent of Brusselaar bent van geboorte: je duikt hier in de Brusselse sfeer en staat versteld van wat Brussel allemaal te bieden heeft. De tentoonstelling experience.brussels is er voor iedereen en biedt een geweldige ervaring aan om met vrienden en familie te delen en in groep of solo van te genieten. Welkom in Brussel!

 • Uurrooster

  01/09/2019 - 31/12/2020: * maandag en zondag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 09:30 tot 17:30 * zaterdag: van 10:00 tot 18:00

 • Prijs

  Normal: 2,00 €

Opgelet: in het kader van de strijd tegen Covid19 gelden speciale toegangsmaatregelen. Check onze website en plan uw bezoek. De eB! Quiz snijdt een heel gamma boeiende kwesties aan. De Brusselse geografie, geschiedenis, het leefmilieu en de instellingen en ook haar status van Europese hoofdstad komen aan bod en worden aan de hand van de vragen belicht. Hoe bracht een provinciestadje het tot hoofdstad van 500 miljoen Europeanen? Welke metrolijnen strekken zich uit op de oude middeleeuwse vestingmuur? Wat is het hoogst gelegen punt van het gewest? Hoe komt het dat een woord dat ‘bastaard’ betekent een eretitel werd? Welke Brusselaars kregen ooit de Nobelprijs? Je ontdekt het aan de hand van kruiswoordraadsels, een gigantisch schaalmodel, door te luisteren naar paraplu’s en te verdwalen in een doolhof. Klaar om de uitdaging aan te gaan en je te laten verrassen? Praktische info : +12 jaar oud, de boekjes worden verkocht bij de ticketverkoop van de tentoonstelling, de deelnemers die alle uitdagingen aangegaan zijn, krijgen een attentie!

 • Uurrooster

  19/05/2020 - 31/12/2020: * maandag en zondag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 09:30 tot 17:30 * zaterdag: van 10:00 tot 18:00

 • Prijs

  Normal: 4,00 €

Opgelet: in het kader van de strijd tegen Covid19 gelden speciale toegangsmaatregelen. Check onze website en plan uw bezoek. Na een tocht van iets minder dan twee uur heeft Brussel geen geheimen meer voor de ontdekkingsreizigers in spe. Gewapend met hun onmisbaar notitieboekje, ontdekken ze spelenderwijs de geografische bijzonderheden van Brussel, haar inwoners en de vogels die je er kan vinden, maar ook allerlei weetjes over bijvoorbeeld Europa, de geschiedenis, legendes of de etymologie van sommige plaatsnamen. Tijdens deze activiteit worden spelmomenten afgewisseld met tekenen, informatie zoeken en knutselen. Praktische info: 8-12 jaar oud, de boekjes worden verkocht bij de ticketverkoop van de tentoonstelling. De deelnemers die alle uitdagingen voltooien, krijgen een attentie!