experience.brussels

Reviews
4,4/5 (97 Google reviews)
Reserveren
Reserveren is niet verplicht, maar stelt u wel in staat uw bezoektijd te garanderen.
Info en reservatieformulier op: www.experience.brussels

Of je nu maar heel even Brussel aandoet of er al je hele leven woont: hier steek je gewoon alles op over deze verrassende en boeiende stad!

Alle moderne middelen zijn hier ingezet om wat je moet of wil weten op een spannende, grappige of pakkende manier hapklaar op te dienen: een gigantisch schaalmodel dat een onevenaarbaar overzicht van de stad geeft en alle puzzelstukjes in elkaar doet vallen, verhalen van Brusselaars van alle mogelijke leeftijden en achtergronden, een quiz,...

experience.brussels is dan wel een tentoonstelling en superinteressant, maar nooit saai of belerend. In welke buurten vind je wat of wie? Wat moet je echt eens eten of drinken? Hoe is het om in Brussel te leven en/of te werken?

experience.brussels stap je buiten met antwoorden op je vragen, maar ook een heleboel verse plannen en voornemens, een paar woorden zalig Brussels dialect én een gepersonaliseerde gif of kaart uit de fotobooth.
 • Metro PARK lijnen 1 en 5
  Metro NAAMSEPOORT lijnen 2 en 6
  Tram/Bus KONING lijnen 27-33-38-71-92-93-95
 • 1,5 Parc/Park
 • 92, 93 Palais/Paleizen
 • Uurrooster

  08/01/2021 - 06/02/2022: * maandag en zondag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 09:30 tot 17:30 * zaterdag: van 10:00 tot 18:00

 • Prijs

  Normal: 2,00 €

De eB! Quiz snijdt een heel gamma boeiende kwesties aan. De Brusselse geografie, geschiedenis, het leefmilieu en de instellingen en ook haar status van Europese hoofdstad komen aan bod en worden aan de hand van de vragen belicht. Hoe bracht een provinciestadje het tot hoofdstad van 500 miljoen Europeanen? Welke metrolijnen strekken zich uit op de oude middeleeuwse vestingmuur? Wat is het hoogst gelegen punt van het gewest? Hoe komt het dat een woord dat ‘bastaard’ betekent een eretitel werd? Welke Brusselaars kregen ooit de Nobelprijs? Je ontdekt het aan de hand van kruiswoordraadsels, een gigantisch schaalmodel, door te luisteren naar paraplu’s en te verdwalen in een doolhof. Klaar om de uitdaging aan te gaan en je te laten verrassen? Praktische info: De boekjes worden verkocht bij de infobalie van visit.brussels op de gelijksvloer, de deelnemers die alle uitdagingen aangegaan zijn, krijgen een kleine beloning!

 • Uurrooster

  08/01/2021 - 06/02/2022: * maandag en zondag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 09:30 tot 17:30 * zaterdag: van 10:00 tot 18:00

 • Prijs

  Normal: 4,00 €

Een activiteit die speciaal bedacht werd voor families die op ontdekkingstocht trekken naar een gewest vol verrassingen. Volwassenen en kinderen vormen samen ploegen en proberen raadsels op te lossen en een aantal uitdagingen aan te gaan. Na een tocht van iets minder dan twee uur heeft Brussel geen geheimen meer voor de ontdekkingsreizigers in spe. Gewapend met hun onmisbaar notitieboekje ontdekken ze spelenderwijs de geografische bijzonderheden van Brussel, de inwoners en vogels die je er kan vinden, maar ook Europa, geschiedenis, legendes of bijvoorbeeld de etymologische herkomst van sommige plaatsnamen. Tijdens deze activiteit worden spelmomenten afgewisseld met tekenen, informatie zoeken en knutselen en krijgen volwassenen en kinderen de kans om spelend te leren. Praktische info: De boekjes worden verkocht bij de infobalie van visit.brussels op de gelijksvloer, de deelnemers die alle uitdagingen aangegaan zijn, krijgen een kleine beloning!