Burcht van Bouillon en het ballet van de roofvogels

 • erkende toeristische attractie
 • Autoparking
 • Busparking
  3 plaatsen
 • Maestro
De stad Bouillon is beroemd over de hele wereld dankzij zijn geschiedenis, zijn kasteel en Godefroy de Bouillon!

Vandaag kunt u het kasteel van Bouillon bezoeken.

Het is het oudste en interessantste overblijfsel van het feodalisme in België, waarvan het huidige uiterlijk grotendeels het resultaat is van werkzaamheden die vanaf de 16e eeuw tot in de Nederlandse tijd zijn uitgevoerd.

Dit monument is geklasseerd als belangrijk erfgoed in Wallonië.

Aan het eind van de wandeling kunt u de Oostenrijktoren (1551) beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht op de vestingwerken, de stad en de meanderende Semois.

Inbegrepen in de prijs van het bezoek :
- Didactische tentoonstelling over de kunst van het valkenieren (het hele jaar door) en roofvogelshows van 1 april tot en met 13 november (zittingen om 11.30 uur, 14 uur en 15.30 uur). Extra voorstelling om 17 uur in de weekends en op feestdagen in mei, juni en september en elke dag in juli en augustus.

- De tentoonstelling "Scriptura, van de pen tot de PC", die de geschiedenis van de school vanaf de Middeleeuwen tot heden vertelt.

!!! Honden zijn niet toegestaan!!!
 • E411, afrit 25, vervolgens N89 richting Sedan
Reserveer rechtstreeks

« Un voyage inoubliable dans Bouillon et son histoire, en images et en lumière » Avec l’Odyssée de Lumière, la Ville de Bouillon vous offre une mise en scène extraordinaire de ses plus beaux sites.

Une première en Wallonie

À la tombée de la nuit, parcourez la ville à votre rythme, du pont de Cordemois au Musée Ducal ou de l’Archéoscope à la ruelle des Petits escaliers et découvrez la ville autrement. Explorez également les couloirs du temps pour enfin connaître tous les secrets du Château de Bouillon à travers un époustouflant spectacle son & lumière (réservation obligatoire !).

En pratique

L’odyssée de lumière c'est un moment haut en couleurs pour les petits et les grands :

 • Une balade à la découverte de 5 sites emblématiques accessible tous les soirs, du 1er avril au 12 novembre
 • Un parcours lumineux à travers toute la ville, libre d’accès et gratuit
 • Un spectacle son et lumière à 180° dans la cour du Château de Bouillon, accessible seulement sur réservation et via l’achat du « Bouillon City Pass + »

L’Odyssée de Lumière : des créations son et lumière et un concept artistique uniques en Belgique. 

 • Prijs

  8,00 €

Wist je dat de sfeer van het kasteel van Bouillon verandert bij het vallen van de avond? Onder begeleiding van een gids, verkleed als in de middeleeuwen, worden het kasteel en zijn geschiedenis onthuld tijdens dit bezoek met fakkels.

Het avondlijke bezoek is mogelijk op verschillende tijdstippen van het jaar:

 • hetzij ter gelegenheid van Valentijnsdag
 • of tijdens de schoolvakanties (krokusvakantie, paasvakantie, zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie)

Een sprong van 1000 jaar in het verleden

Onder begeleiding van een gids, verkleed als in de middeleeuwen, ontdek je het kasteel van Bouillon met fakkels.

Uitgerust met je zaklamp loop je door de ondergrondse gangen en gangen van het kasteel, waarbij je de belangrijkste kamers passeert.

Je eindigt het bezoek aan de Toren van Oostenrijk, vanwaar je een prachtig 360° uitzicht hebt over de stad Bouillon.

Praktische informatie

 • Je moet je inschrijven bij het Huis voor Toerisme van Bouillon (maximaal 20 personen per gids en per taal)
 • Ga 15 minuten voor het bezoek naar de ingang van het kasteel
 • Breng warme kleding mee, vooral voor de ondergrondse gangen
 • De organisatoren behouden zich het recht voor om de tocht te annuleren wegens weersomstandigheden of gebrek aan deelnemers

Beleef een tijdloze avond in het Kasteel van Bouillon!

Dompel je onder in de middeleeuwen en maak een reis in de tijd! 

Kampen en een stoet

Vlak voor het kasteel vind je gedurende een twintigtal gereconstrueerde historische kampen uit de middeleeuwen. Enkele vakmannen (smit, smelter, pottenbakker, bakker, ...) zullen je in de aanwezige kampen hun knowhow voorstellen.

Programma

Je zal de mogelijkheid hebben om kennis te maken met het kruisboogschieten en om sketches bij te wonen. Een kleurrijke stoet vertrekt in de loop van de namiddag waarin de minstreels de ridders, strijders en Vikings muzikaal begeleiden.

Gedurende die tijd zullen in het kasteel en zijn omgeving verschillende spektakelstukken en activiteiten plaatsvinden.

Festijn en vuurwerk

's Avonds gaan de festiviteiten door binnen de kasteelmuren. Kom naar het middeleeuws Festijn en proef er van verschillende gerechten in een feestelijke sfeer typisch voor de middeleeuwen.

Vervolgens kan je een fantastisch concert bijwonen dat gevolgd wordt door het traditionele vuurwerk

Ook je kinderen worden niet vergeten: ze kunnen tot ridder geslagen worden op de Esplanade de l'Archéoscope en er een middeleeuws hoenderhof bezoeken. En dan kunnen ze ook nog een toertje doen op de pony's rond de Semois.

Praktisch

De toegang tot het middeleeuwse kamp en de middeleeuwse markt en de rondtrekkende animaties zijn gratis. De toegang tot het fort is betalend.

Dompel je onder in de donkere sfeer van het kasteel van Bouillon. Het kasteel verwelkomt je voor de Halloweenfeestelijkheden eind oktober.

4 unieke Halloweenavonden

Gedurende een weekend spookt het in het kasteel! Geesten, zombies en andere kwaadaardige schepsels nemen bezit van het meer dan 1000 jaar oude kasteel.

 • 30 oktober:

Avond voor 6- tot 12-jarigen in bijzijn van hun ouders. Jullie trekken door de gangen van het spookkasteel. Opgelet voor monsters verstopt in de hoeken! Je wordt beloond voor je moed aan het einde van het bezoek.

 • 31 oktober, 1 en 2 november:

Voor kinderen ouder dan 12 jaar. Je verkent de smalle gangen, kamers en donkere kelders.Onderweg moet je valstrikken vermijden. Het parcours wordt in volledige duisternis afgelegd. Wees niet bang van het donker, maar van wie er verstopt zit.

Durf je het kasteel binnenstappen en je angsten overwinnen?