Burcht van Bouillon en het ballet van de roofvogels

 • erkende toeristische attractie
 • Wallonië Kwaliteitsbestemming
 • Autoparking
 • Busparking
  3 plaatsen
 • Maestro
De stad Bouillon is over de hele wereld beroemd dankzij haar geschiedenis, haar kasteel en Godefroy de Bouillon !

Vandaag kunnen we het versterkte kasteel van Bouillon bezoeken.
We ontdekken daar het oudste en meest interessante overblijfsel van het feodalisme in België, waarvan het huidige uiterlijk grotendeels te danken is aan het werk dat werd uitgevoerd vanaf de 16e eeuw tot de Nederlandse periode.
Het monument is geclassificeerd als een belangrijk erfgoed van Wallonië.
Als u aan het einde van de stadswalwandeling naar de Oostenrijkse toren (1551) gaat, geniet u van een prachtig overzicht van de vestingwerken, de stad en de meanders van de Semois.

Inbegrepen in de prijs van het bezoek :
 • De educatieve tentoonstelling over de valkerijkunst (het hele jaar door) en de roofvogelshow van 1 maart tot en met 11 november (sessies om 11u30, 14u00 en 15u30). Bijkomende sessie om 17.00 uur in het weekend en op feestdagen in mei, juni en september, evenals elke dag in juli en augustus.
 • De tentoonstelling "Scriptura, van de pen tot de pc", die de geschiedenis van de school van de middeleeuwen tot heden vertelt.

!!! Honden zijn niet toegelaten !!!
 • E411, afrit 25, vervolgens N89 richting Sedan
Reserveer rechtstreeks
 • Prijs

  8,00 €

Wat dacht je van een origineel bezoek aan het kasteel van Bouillon met Valentijn? Het zachte licht van de fakkels waarmee je dit gezellige historische gebouw bezoekt, baden je in een romantische sfeer.

Romantische Valentijnsuitstap in het kasteel van Bouillon

Je gids dompelt je onder in de middeleeuwen en vertelt je alles over de bijna 1000-jarige geschiedenis van de burcht.

Aan het einde van je bezoek krijgen jullie een geschenkje.

Praktische informatie

 • Online reserveren is verplicht
 • 15 minuten voor het bezoek aanmelden aan de ingang van het kasteel
 • Betaling cash ter plaatse

Bezoek het kasteel van Bouillon bij fakkellicht met een gids verkleed als in de middeleeuwen! Van 1 tot 4 november 2021.

Praktisch

 • Inschrijven verplicht bij het toeristisch infokantoor van Bouillon
 • 15 minuten voor het bezoek aanwezig zijn voor de ingang van het kasteel.
 • Voorzie je op de koude.
 • Het bezoek kan afgelast worden als er niet genoeg deelnemers zijn.

Dompel je onder in de middeleeuwen en maak een reis in de tijd! 

Kampen en een stoet

Vlak voor het kasteel vind je gedurende een twintigtal gereconstrueerde historische kampen uit de middeleeuwen. Enkele vakmannen (smit, smelter, pottenbakker, bakker, ...) zullen je in de aanwezige kampen hun knowhow voorstellen.

Programma

Je zal de mogelijkheid hebben om kennis te maken met het kruisboogschieten en om sketches bij te wonen. Een kleurrijke stoet vertrekt in de loop van de namiddag waarin de minstreels de ridders, strijders en Vikings muzikaal begeleiden.

Gedurende die tijd zullen in het kasteel en zijn omgeving verschillende spektakelstukken en activiteiten plaatsvinden.

Festijn en vuurwerk

's Avonds gaan de festiviteiten door binnen de kasteelmuren. Kom naar het middeleeuws Festijn en proef er van verschillende gerechten in een feestelijke sfeer typisch voor de middeleeuwen.

Vervolgens kan je een fantastisch concert bijwonen dat gevolgd wordt door het traditionele vuurwerk

Ook je kinderen worden niet vergeten: ze kunnen tot ridder geslagen worden op de Esplanade de l'Archéoscope en er een middeleeuws hoenderhof bezoeken. En dan kunnen ze ook nog een toertje doen op de pony's rond de Semois.

Praktisch

De toegang tot het middeleeuwse kamp en de middeleeuwse markt en de rondtrekkende animaties zijn gratis. De toegang tot het fort is betalend.

Dompel je onder in de donkere sfeer van het kasteel van Bouillon. Het kasteel verwelkomt je voor de Halloweenfeestelijkheden eind oktober.

4 unieke Halloweenavonden

Gedurende een weekend spookt het in het kasteel! Geesten, zombies en andere kwaadaardige schepsels nemen bezit van het meer dan 1000 jaar oude kasteel.

 • 30 oktober:

Avond voor 6- tot 12-jarigen in bijzijn van hun ouders. Jullie trekken door de gangen van het spookkasteel. Opgelet voor monsters verstopt in de hoeken! Je wordt beloond voor je moed aan het einde van het bezoek.

 • 31 oktober, 1 en 2 november:

Voor kinderen ouder dan 12 jaar. Je verkent de smalle gangen, kamers en donkere kelders.Onderweg moet je valstrikken vermijden. Het parcours wordt in volledige duisternis afgelegd. Wees niet bang van het donker, maar van wie er verstopt zit.

Durf je het kasteel binnenstappen en je angsten overwinnen?