Brussels Design Museum

 • Discovery combi (NMBS)
 • Autoparking
 • Busparking
  40 plaatsen
 • Maestro
 • Visa/MasterCard
 • 6 Heysel / Heizel
Het Brussels Design Museum is gewijd aan het design van de 20ste eeuw en van vandaag.

Het werd geopend na de aankoop door het Atomium van de verzameling van het Plasticarium. Het Brussels Design Museum biedt een innovatieve en verrassende blik zowel op het plastic design van de jaren vijftig tot heden (permanente tentoonstelling /Plasticarium Collectie) als op andere vormen van design; alle periodes, vormen, materies en thema’s samen (tijdelijke tentoonstellingen).

Het museum heeft ook een auditorium van zo'n 400 plaatsen, een educatieve dienst en cultureel contactpunt met een aanbod op maat voor kinderen, adolescenten en schoolgroepen, en een programma van lezingen en projecties die verband houden met de verkende thema's.
 • Het Brussels Design Museum bevindt zich in het noordelijke deel van de stad Brussel :
  - Op 5 minuten wandelen van het metrostation Heizel/Heysel (lijn 6) en recht tegenover Paleis 5 van de Heizel, op 100 m van het Atomium.
  - Metro: lijn 6 - station Heizel / Heysel
  - Toeristische bussen: halte van de rode bussen (City Sightseeing Brussels) op 100 m aan de voet van het Atomium
  - Villo: station 281 op 30 m (Eeuwfeestlaan).
 • 6 Heysel / Heizel
 • Uurrooster

  20/11/2019 - 30/08/2020: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 11:00 tot 19:00

 • Prijs

  Normal: 10,00 € - Senior: 8,00 € - Jeunes: 8,00 € - Enfants: 0,00 €

De tentoonstelling, gebaseerd op een privéverzameling uit New York, verkent de unieke beeldtaal van de punkbeweging van het midden van de jaren zeventig tot de jaren tachtig door middel van de iconen van haar grafische universum: flyers, posters, albums, enz. De bezoeker krijgt een kijkje in de punk van zowel professionele als amateurontwerpers, en krijgt een kijkje in de mode, de hedendaagse beeldende kunst, archiefbeelden, en video's. Bovendien krijgt ook de bezoeker kans om deel te nemen in de participatieve "concertzaal", waar een eigen vinyl-afspeellijst afgespeeld kan worden.en een participatieve "concertzaal" waar hij zijn eigen vinylspeellijst kan dj'en. De tentoonstelling PUNK GRAPHICS: Too Fast to Live, Too Young to Die is voor het eerst in Europa te zien en zal bij zijn voorstelling in Brussel ook het Belgische aspect van deze creatieve beweging onder de loep nemen.

 • Uurrooster

  21/02/2020 - 17/01/2021: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 11:00 tot 19:00

Met Standing Stones wordt een programma opgestart waarbij het museum de dialoog verkent tussen kunst en hedendaags design via een carte blanche. De huidige installatie werd ontworpen door het Griekse duo Eleni Petaloti en Leonidas Trampoukis die in 2015 samen de studio Objects of Common Interest oprichtten. Door het gebruik van opblaasbare figuren gemaakt van biologisch afbreekbaar acryl, herinterpreteert de unieke installatie Standing Stones de gebruikte vormen en figuren van de Cycladische beschaving uit de bronstijd. De bezoeker wordt ondergedompeld in een ruimte die dromerig en illusionair oogt door het gebruik van spiegels. Hier reflecteert hij over de dualiteit tussen transparantie en ondoorzichtigheid, zachtheid en ruwheid, en het tijdelijke en het permanente. In het midden van de installatie bevindt zich een cirkel van krukken, opgesteld rondom een reflecterende ‘vijver’ gemaakt van spiegels, die de bezoekers uitnodigt om samen te komen en aan reflectie en introspectie te doen. https://objectsofcommoninterest.com/

 • Uurrooster

  30/09/2020 - 14/02/2021: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: gesloten

 • Prijs

  Normal: 10,00 € - Jeunes: 8,00 € - Senior: 8,00 €

De stoel lijkt een essentieel onderdeel te zijn van het parcours van veel designers. Ze wordt ontworpen door te experimenteren, op vraag van anderen, door ironie of de zin om te ontwerpen. Met de ambitie om functionaliteit, comfort en esthetiek met elkaar te verzoenen, blijft de stoel zich aanpassen aan de gewoonten van de samenleving en aan de evolutie van de verschillende manieren om te zitten. Als alledaags object, is de stoel ontworpen om in overeenstemming met onze behoeften zich aan ons lichaam aan te passen. Door de keuze van verschillende materialen en texturen krijgt het bedachte ontwerp vervolgens haar vorm als stoel, kruk of zetel maar ook complexere vormen zoals bureaustoel, schommelstoel of klapstoel. Van Marcel Breuer's Wassily tot Konstantin Grcic’s Myto en via Joe Colombo's Tube Chair, vertaalt de stoel de materialisatie van een culturele, technische, historische en sociale bagage van de tijd waarin het zich begeeft. Opgemaakt met stukken uit de collecties van het London Design Museum, ADAM - Brussels Design Museum en Galila's Collection (Brussel), geeft de tentoonstelling Chaise. Stoel. Chair : Defining Design een blik op het designuniversum van de afgelopen 100 jaar door middel van de stoel, een object dat steeds zoekt naar een nieuwe betekenis, vorm en gebruik. Van Marcel Breuer's Wassily tot Konstantin Grcic's Myto, via Joe Colombo's Tube Chair, vertaalt de stoel de materialisatie van een culturele, technische, historische en sociale bagage. Opgemaakt met stukken uit de collecties van het London Design Museum, ADAM - Brussels Design Museum en Galila's Collection (Brussel), geeft de tentoonstelling Chaise. Stoel. Chair : Defining Design een blik op het designuniversum van de afgelopen 100 jaar door middel van dit object, de stoel, dat steeds in constante herdefiniëring, herbevestiging en hybridisatie is.