MAC's - Museum voor Hedendaagse Kunst

  • Wallonië Kwaliteitsbestemming
  • velo
  • Unesco
  • Autoparking
  • Busparking
    5 plaatsen
  • Maestro
  • Visa/MasterCard
Het MAC’s – Musée des Arts Contemporains – is gevestigd in Le Grand-Hornu, een vroegere mijnsite die behoort tot de top van het industriële erfgoed in Europa en in 2012 door de UNESCO op de werelderfgoedlijst werd geplaatst.

Het museum opende zijn deuren in 2002 en kreeg sindsdien meer dan een miljoen bezoekers over de vloer. Het organiseerde meer dan 85 tentoonstellingen en promootte tal van kunstenaars uit de Federatie Wallonië-Brussel.

Gerenommeerde buitenlandse kunstenaars zoals Anish Kapoor, Christian Boltanski, Giuseppe Penone en Tony Oursler hielden er hun eerste grote tentoonstelling op Belgisch grondgebied en zetten hiermee het MAC’s op de kaart van de internationale kunstwereld.

De collectie van Le Grand-Hornu speelt in op de architecturale en historische eigenheid van de site en boort daarmee thema’s aan die veel hedendaagse kunstenaars bezighouden: herinnering, technologie, gemeenschap

Elke dag is er een gratis rondleiding door de tentoonstellingen van het MAC’s.

Met het entreebewijs heb je ook toegang tot de historische site van de voormalige kolenmijn en tot de designexposities van het CID, het Centrum voor Innovatie en Design.

Info : www.mac-s.be
  • Autosnelweg E19 (Brussel-Parijs) afrit 25

 

Het MAC's stelt de eerste retrospectieve in België voor van de Californische kunstenaar Matt Mullican. Van 16 februari tot 18 oktober 2020.

Het oeuvre van Matt Mullican

Matt Mullican probeert de wereld te structureren door een mentale cartografie ("de vijf werelden") op te stellen: dit verwijst naar waarnemingsniveaus waaraan hij een kleur associeert (geel voor kunst, rood voor ideeën...).

Deze persoonlijke kosmologie komt tot uiting op diverse dragers: stenen tegels, vlaggen en spandoeken, glas-in-loodramen of computerondersteunde composities...

Wat is er te zien op de expo in het MAC's?

Duizenden beelden, afkomstig uit encyclopedieën, het internet, of getekend door de kunstenaar!

Een unieke kans om je onder te dompelen in het obsessieve en bijzondere universum van een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de "Pictures Generation".

De kunstenaar in een notendop

Matt Mullican, geboren in de Verenigde Staten in 1951, woont en werkt in New York en Berlijn.

Zijn werken worden over de hele wereld tentoongesteld: Bogota, Milaan, Villeurbanne, Keulen, New York, Londen, Amsterdam, Parijs... en nu in le Grand-Hornu.

Niet te missen voor liefhebbers van hedendaagse kunst!