Het Centrum van de Gravure

Het Centrum van de Gravure was een zwembad in de jaren 1920, werd verbouwd in 1988 en werd volledig gerenoveerd en vergroot in 2010. Nu is het een grote tentoonstellingsruimte van meer dan 1.200 m², op 40 minuten van Brussel.

Het team van het Centrum beheert een verzameling van 6.000 gegraveerde prenten en 5.000 affiches van hedendaagse Belgische en internationale kunstenaars.

Het centrum is geen museum en ook geen galerij. Het wil een uitstraling zijn van de hedendaagse grafische expressievormen, een plaats voor ontmoetingen, bezinning en initiatie, volledig gewijd aan de hedendaagse gravure.

De tijdelijke tentoonstellingen tonen monografische of historische parcours, thematische ensembles, de exploratie van een of andere drukvorm, maar ook virtuele beelden en nieuwe media. 

Nieuwsgierigheid is immers de basis om nieuwe kennis op te doen...

Een breed publiek kan ook kennismaken met gravures via activiteiten en initiatieven van het educatieve team: rondleidingen, spelparcours, initiatieateliers, gravurestages, pedagogische koffertjes enz.

Verschillende animaties in de zalen zijn voorzien voor gezinnen met kinderen: barda-spelen, teksten op ooghoogte van de kinderen, een ontdekkingshoek aan het onthaal enz.
  • E19/E42, afrit "La Louvière".
Reserveer rechtstreeks

Plongez dans les expérimentations lithographiques de Jean Dubuffet, au Centre de la Gravure et de l'Image imprimée à La Louvière, du 2 juin 2020 au 24 janvier 2021.

Cet artiste français anticonformiste du XXe siècle est le créateur de l’art brut. L'exposition 'Jean Dubuffet. Le preneur d’empreintes' se compose de différentes sections :

  • mise en avant de la série des Phénomènes, un atlas de 324 lithographies réalisées entre 1958 et 1962
  • aperçu des recherches qui ont précédé ce condensé des phénomènes naturels du monde
  • processus de création de l’artiste

Partez à la rencontre de cet artiste insaisissable !