Famenne & Art Museum

  • erkende toeristische attractie
  • Station op 800 m
  • Busparking
    0 plaatsen
Een streek die zo schilderachtig is, verdient een presentatie en die vindt u in het museum!

Dompel u onder in het begin van de middeleeuwen via een opmerkelijke verzameling voorwerpen (juwelen, glaswerk, parels, wapens...), afkomstig van twee Merovingische begraafplaatsen en een Karolingische vuilnisbelt.

Expressieve vervormingen, sappige details, durf... Het is onmogelijk onverschillig te blijven voor de beelden van de Meester van Waha. De selectie met de meest bewonderenswaardige stukken van deze kunstenaar zet aan tot mediteren over de realisaties van een kunstenaar die op een bescheiden manier leven gaf aan blokken hout.

Nadat u de geschiedenis en de werken van de 'Site du Monument' hebt ontdekt, die pelgrims aantrok die op zoek waren naar mirakels, wordt u getroffen door de meest sombere periodes van de 17e eeuw. Laat u beroeren door de schoonheid van een versterkte stad en de verschrikking van lichamen die getroffen zijn door de pest.

De faam van de stad Marche zou nooit dergelijk hoogtepunt hebben bereikt zonder de kantwerksters die echte meesterwerkjes maakten. De meest gesofistikeerde realisaties van dit ambacht ziet u naast meubelen uit de 18e en 19e eeuw.

Test ons parcours dat voorzien is van tal van video's, met de hulp van een digitale tablet!
  • Vanuit Brussel, Namen, Aarlen : N4 richting centrum
    Vanuit Luik : E46/N63 richting centrum
    Station: Marche-en-Famenne

Curieuses & Curieux est une exposition consacrée aux objets étranges, précieux, insolites ou improbables que renferment les musées du M8 (musées reconnus en Province de Luxembourg). A découvrir au FAM, du 1er septembre au 31 octobre 2020.

Les musées du M8 vous présentent leur assortiment d’objets détonants rassemblés au Famenne & Art Museum.

Que voir à l'expo ?

De la presse à linge à la pipe de sorcière, cette collection momentanée touche à tous les domaines d’activités, et retrace près de 2 500 ans de présence humaine en province de Luxembourg.

Curieux ? Courez au Famenne & Art Museum !