Het Centrum van de Gravure en het gedrukte beeld

Reviews
4,3/5 (172 Google reviews)
Het Centrum van de Gravure was een zwembad in de jaren 1920, werd verbouwd in 1988 en werd volledig gerenoveerd en vergroot in 2010. Nu is het een grote tentoonstellingsruimte van meer dan 1.200 m², op 40 minuten van Brussel.

Het team van het Centrum beheert een verzameling van 6.000 gegraveerde prenten en 5.000 affiches van hedendaagse Belgische en internationale kunstenaars.

Het centrum is geen museum en ook geen galerij. Het wil een uitstraling zijn van de hedendaagse grafische expressievormen, een plaats voor ontmoetingen, bezinning en initiatie, volledig gewijd aan de hedendaagse gravure.

De tijdelijke tentoonstellingen tonen monografische of historische parcours, thematische ensembles, de exploratie van een of andere drukvorm, maar ook virtuele beelden en nieuwe media. 

Nieuwsgierigheid is immers de basis om nieuwe kennis op te doen...

Een breed publiek kan ook kennismaken met gravures via activiteiten en initiatieven van het educatieve team: rondleidingen, spelparcours, initiatieateliers, gravurestages, pedagogische koffertjes enz.

Verschillende animaties in de zalen zijn voorzien voor gezinnen met kinderen: barda-spelen, teksten op ooghoogte van de kinderen, een ontdekkingshoek aan het onthaal enz.
  • E19/E42, afrit "La Louvière".
Reserveer rechtstreeks

Het Grafisch Centrum in La Louvière nodigt je uit voor een bijzondere tentoonstelling: Bye Bye His-Story. Je kan de expo bezoeken van 27 maart tot 26 september 2021.

Een good­bye?

Het Engelse woord voor geschiedenis, fonetisch op subversieve wijze afgebroken, vormt het uitgangspunt van deze tentoonstelling.

Deze raadselachtige titel klinkt als een afscheid ... maar vergis je niet: deze tentoonstelling biedt een nieuw soort toekomst!

Wat is er te zien op de expo Bye Bye His-Story?

Deze reis, waarbij gedrukte kunst in aanraking komt met installaties, video, beeldhouwkunst of games, zal je vooroordelen wegnemen.

60 bekende en opkomende kunstenaars zullen je, met de juiste esthetische afstand, vragen stellen over onze relatie tot de economie, natuur, andere soorten, gender, technologie...

Humor, verrassende ontmoetingen en interactiviteit staan op de agenda van La Louvière!