Het Centrum van de Gravure en het gedrukte beeld

Reviews
4,3/5 (163 Google reviews)
Het Centrum van de Gravure was een zwembad in de jaren 1920, werd verbouwd in 1988 en werd volledig gerenoveerd en vergroot in 2010. Nu is het een grote tentoonstellingsruimte van meer dan 1.200 m², op 40 minuten van Brussel.

Het team van het Centrum beheert een verzameling van 6.000 gegraveerde prenten en 5.000 affiches van hedendaagse Belgische en internationale kunstenaars.

Het centrum is geen museum en ook geen galerij. Het wil een uitstraling zijn van de hedendaagse grafische expressievormen, een plaats voor ontmoetingen, bezinning en initiatie, volledig gewijd aan de hedendaagse gravure.

De tijdelijke tentoonstellingen tonen monografische of historische parcours, thematische ensembles, de exploratie van een of andere drukvorm, maar ook virtuele beelden en nieuwe media. 

Nieuwsgierigheid is immers de basis om nieuwe kennis op te doen...

Een breed publiek kan ook kennismaken met gravures via activiteiten en initiatieven van het educatieve team: rondleidingen, spelparcours, initiatieateliers, gravurestages, pedagogische koffertjes enz.

Verschillende animaties in de zalen zijn voorzien voor gezinnen met kinderen: barda-spelen, teksten op ooghoogte van de kinderen, een ontdekkingshoek aan het onthaal enz.
  • E19/E42, afrit "La Louvière".
Reserveer rechtstreeks

Le Centre de la Gravure et de l'Image imprimée de La Louvière vous invite à une exposition surprenante : Bye Bye His-Story. A voir du 27 mars au 26 septembre 2021.

Un au revoir ?

Le vocable anglais désignant l’Histoire, décomposé phonétiquement de façon subversive, donne le point de départ de cette exposition.

Ce titre énigmatique sonne comme un au revoir... mais ne vous y trompez pas : cette exposition propose des futurs d’un genre nouveau !

Que voir à Bye Bye His-Story ?

Ce parcours où les arts imprimés côtoient les installations, la vidéo, la sculpture ou des jeux, va bousculer vos préjugés.

60 artistes reconnus et émergents vous interrogent, avec la bonne distance esthétique, sur notre rapport à l’économie, à la nature, aux autres espèces, aux genres, à la technologie…

Humour, rencontres surprenantes et interactions au rendez-vous à La Louvière !