BAM (Schone Kunsten Bergen)

Reviews
4,5/5 (1018 Google reviews)
Reserveren
Elk jaar worden in het BAM verschillende tentoonstellingen gehouden, op een oppervlakte van ongeveer 2.000 m². De gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met een kunstenaar, een kunststroming of een thema dat met de museumcollecties – bestaande uit meer dan 15.000 kunstwerken – verband houdt.

Het BAM werd ontworpen als een unieke ervaring, een ontdekkingsruimte voor alle facetten van de artistieke creatie, een omgeving waar het hele jaar door evenementen plaatsvinden.

Dit uitgesproken moderne architectuurproject verenigt functionaliteit en strakke museumzalen met esthetiek. De architectuur van het museum kenmerkt zich immers door in licht badende doorstromingszones, waar transparantie troef is.
  • Met de auto: parking stadscentrum. Met de trein: kort traject te voet vanaf het station.

Voor de eerste keer in België, in het kader van de Biënnale van Kunst en Cultuur van de Federatie Wallonië-Brussel in Bergen, wijdt het BAM van 9 oktober 2021 tot 30 januari 2022 een grote retrospectieve aan de Colombiaanse schilder en beeldhouwer Fernando Botero.

Ontdekkingsparcours

  • De rondleiding neemt de bezoeker mee naar Botero's rijke wereld, die evenzeer geïnspireerd is door precolumbiaanse kunst en populaire iconografie als door Mexicaanse muurschilders of Italiaanse renaissancekunst.
  • De tentoonstelling brengt belangrijke werken samen die geleend zijn van prestigieuze musea, zoals het Guggenheim in New York, waaronder historische schilderijen die zelden aan een Europees publiek zijn getoond.
  • Schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken uit internationale particuliere collecties, met name uit Colombia, zullen eveneens aanwezig zijn.
  • Centraal in de tentoonstelling staan een vijftiental werken uit de weinig bekende collecties van het BAM, die de belangrijkste inspiratiebronnen van de Colombiaanse kunstenaar illustreren rond verschillende thema's: stillevens, naakten, genretaferelen...

Ga op ontdekking naar een veeleisend en vastberaden oeuvre sinds meer dan 70 jaar!