BAM (Schone Kunsten Bergen)

Reviews
4,5/5 (1401 Google reviews)
Reserveren
Elk jaar worden in het BAM verschillende tentoonstellingen gehouden, op een oppervlakte van ongeveer 2.000 m². De gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met een kunstenaar, een kunststroming of een thema dat met de museumcollecties – bestaande uit meer dan 15.000 kunstwerken – verband houdt.

Het BAM werd ontworpen als een unieke ervaring, een ontdekkingsruimte voor alle facetten van de artistieke creatie, een omgeving waar het hele jaar door evenementen plaatsvinden.

Dit uitgesproken moderne architectuurproject verenigt functionaliteit en strakke museumzalen met esthetiek. De architectuur van het museum kenmerkt zich immers door in licht badende doorstromingszones, waar transparantie troef is.
  • Met de auto: parking stadscentrum. Met de trein: kort traject te voet vanaf het station.

Xavier Noiret-Thomé laat de emblematische collecties uit de tweede helft van de 20e eeuw van het BAM herleven voor de tentoonstelling De reiziger en zijn schaduw.

Wat kun je verwachten? 

De kunstenaar laat op poëtische wijze BAM's emblematische collecties uit de tweede helft van de 20e eeuw herleven:

  • Fontana
  • Delahaut
  • Alechinsky
  • Asger Jorn
  • Peter Saul...

Hij plaatst ze in dialoog met zijn persoonlijke werken en voltooit zo op zijn manier Miró's reflectie op kunst en haar wortels.

De BAM-collecties gezien door Xavier Noiret-Thomé, te ontdekken in Bergen.

In het museum voor Schone Kunsten van Bergen (BAM) kan je een bijzondere tentoonstelling bezoeken over het oeuvre van Joan Miró, de beroemde Catalaanse schilder.

Over de tentoonstelling

  • Het museum stelt een ruime selectie van Miró's werk tentoon (schilderijen, werken op papier en beeldhouwwerken). Je kan zijn eerste werken, die hij schilderde tijdens zijn artistieke opleiding in Catalonië in 1910,  bewonderen, maar ook zijn latere kunstwerken met primitivistische, Romaanse en oosterse invloeden. 
  • Voor deze tentoonstelling werkt het BAM samen met de Fundació Pilar i Joan Miró (Palma de Mallorca) en de Fundació Joan Miró (Barcelona). Het museum leent kunstwerken uit talrijke prestigieuze, internationale, openbare en particuliere collecties.

Miróbolants Weekends

Breid je ervaring uit door de stad Bergen en zijn toeristische attracties te ontdekken door het prisma van Joan Miró. Of je nu met familie, vrienden of geliefden bent, je vindt zeker je gading tussen de verschillende aangeboden formules. 

Cultuur, erfgoed en gastronomie staan op de agenda!

Kom deze artistieke wereld (her)ontdekken in Bergen.