BAM (Schone Kunsten Bergen)

Reviews
4,5/5 (923 Google reviews)
Reserveren
Elk jaar worden in het BAM verschillende tentoonstellingen gehouden, op een oppervlakte van ongeveer 2.000 m². De gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met een kunstenaar, een kunststroming of een thema dat met de museumcollecties – bestaande uit meer dan 15.000 kunstwerken – verband houdt.

Het BAM werd ontworpen als een unieke ervaring, een ontdekkingsruimte voor alle facetten van de artistieke creatie, een omgeving waar het hele jaar door evenementen plaatsvinden.

Dit uitgesproken moderne architectuurproject verenigt functionaliteit en strakke museumzalen met esthetiek. De architectuur van het museum kenmerkt zich immers door in licht badende doorstromingszones, waar transparantie troef is.
  • Met de auto: parking stadscentrum. Met de trein: kort traject te voet vanaf het station.

De tentoonstelling Roy Lichtenstein - Verschillende visies blikt terug op het werk van een van de grootste meesters van de 20e-eeuwse Amerikaanse popart. Niet te missen in het BAM van Bergen.

Lichtensteins kunst herken je meteen. Ze is geïnspireerd op reclame en zijn industriële producties. Zijn meest geliefde thema's zijn objecten, vrouwenfiguren en strips.

Lichtenstein is voortdurend op zoek naar nieuwe media - email, keramiek, plexiglas, Rowlux.

Voor het eerst in België laat deze uitzonderlijke tentoonstelling zien hoe elementen uit verschillende culturen samenkomen in zijn werk om behandeld te worden met zijn karakteristieke poptouch.

Wat is er te vinden op de tentoonstelling Lichtenstein?

Bewonder een absoluut verrassende verscheidenheid aan technieken door middel van een honderdtal werken (prenten, beeldhouwwerken, wandtapijten, spandoeken...), gepresenteerd in een retrospectieve reis die verband houdt met de thema's die de kunstenaar na aan het hart liggen.

Een echte reflectie op de consumptiemaatschappij, een bevraging van de mechanische reproduceerbaarheid van kunstwerken. Een mustsee in het BAM!

 

Bye bye de Passenger! Hallo Secret Garden, de nieuwe tentoonstelling van Arne Quinze. Te zien in BAM, van 29 mei tot 1 augustus 2021.

Het werk 'le Passenger' van Arne Quinze is al 5 jaar lang een hoogtepunt in de Stad van de Doudou, sinds de editie 2015 van 'Bergen, Cultuurhoofdstad'.

Vandaag maakt dit grote bouwwerk van de Belgische kunstenaar Arne Quinze plaats voor een tentoonstelling in de BAM.

Wat is er te zien op de tentoonstelling Secret Garden?

Bewonder een selectie van werken uit de afgelopen 25 jaar en laat je onderdompelen in een artistiek universum dat sterk door de natuur is geïnspireerd:

  • overvloedige tekeningen
  • atypische beelden
  • modellen van installaties gemaakt over de hele wereld
  • kleurrijke doeken
  • verrassende assemblages
  • bloementuin
  • integraties in de publieke ruimte...

Praktische informatie

Online of telefonisch reserveren verplicht