Koninklijk Museum van Mariemont

  • erkende toeristische attractie
  • Autoparking
  • Busparking
    2 plaatsen
  • Maestro
Reviews
4,4/5 (539 Google reviews)
Breng een onvergetelijk moment door in het grootste museum van Wallonië! Bij uw aankomst wordt U betoved door een weelderig natuurlijk en archeologisch park waar de romantische ruïnes van een 18de-eeuws kasteel naast majestueuze machtige bomen van exotische soorten staan.

In het hart van een groene oase, wordt u uitgenodigd door een ambitieuze architecturale bouwwerk tot een reis op het kruispunt van tijd en culturen. Schatten uit de grootste beschavingen ter wereld - van het oude Rome tot het oude China, via Egypte en het Midden-Oosten- vermengen zich met die van onze eigen Henegouwse en Belgische geschiedenis.

Meer informatie op www.musee-mariemont.be of op info@mariemont.be.

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Toegang verboden voor honden en fietsen.
  • E19 afrit 20 (Feluy), richting Thuin via N59
    E42 afrit 18b (Chapelle-Lez-Herlaimont), richting Thuin via N59 • Station La Louvière-Centre, bus 82 of Station La Louvière-Sud, bus 30 (Richting Morlanwelz; halte La Hestre-écoles)
Reserveer rechtstreeks

Het Museum van Mariemont biedt een overzicht van de Egyptische fascinatie in het Westen, van de oudheid tot nu.

Over de tentoonstelling

Door materiële getuigenissen van de Romeinse oudheid tot vandaag samen te brengen, toont de tentoonstelling de menselijke continuïteit van ideeën aan. 

Een hoofdstuk gewijd aan restauratie

'Egypte. Eeuwige passie:  de meervoudige levens van doodskisten' behandelt een van de meest opvallende symbolen van het oude Egypte: de doodskist en de veelheid van mensen die betrokken waren bij het scheppingsproces en tijdens het leven van het object.

Tweehonderdste verjaardag van de ontcijfering van de hiërogliefen

2022 viert de tweehonderdste verjaardag van de ontcijfering van de hiërogliefen door Jean-François Champollion en de honderdste verjaardag van de ontdekking van de graftombe van farao Toetanchamon. 

Een onderdompeling in het oude Egypte die je niet mag missen! 

Een feest gewijd aan boeken, artiesten en beroepen van het boek.

Het Museum van Mariemont zal gedurende een weekend trefpunt en ruilplaats zijn, waar schrijvers, uitgevers, schrijvers van verhalen, boekbinders, papierhandelaars, tekenaars en lezers samenkomen. Boekenbeurs en tentoonstelling. Animatie en demonstraties.
Gratis toegang.