Koninklijk Museum van Mariemont

 • erkende toeristische attractie
 • Wallonië Kwaliteitsbestemming
 • Autoparking
 • Busparking
  2 plaatsen
 • Maestro
Reviews
4,4/5 (546 Google reviews)
Een dialoog tussen kunst, cultuur en natuur, naast La Louvière !

Bij uw aankomst, wordt u betoverd door een park van 45 hectare waar de ruïnes van een 18de-eeuws kasteel naast majestueuze bomen staan. In het hart van dit park bevindt zich het Koninklijk Museum van Mariemont, een Museum van Kunst en Geschiedenis, gericht op de Oudheid, die u van het oude Egypte en Griekenland tot Henegouwen, via China en Gallië doet reizen. Zo vindt u een Egyptische mummie naast Romeinse fresco’s, een glimlachende Boeddha, Gallo-Romeinse juwelen, een grote collectie van Doorniks porselein en een theepaviljoen.
Aarzel niet: ontdek het park, prachtig in alle seizoenen, en laat u verrassen door de diversiteit van de werken die in het Museum te zien zijn.

Meer informatie op www.musee-mariemont.be of op info@mariemont.be.

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Toegang verboden voor honden en fietsen.
 • E19 afrit 20 (Feluy), richting Thuin via N59
  E42 afrit 18b (Chapelle-Lez-Herlaimont), richting Thuin via N59 • Station La Louvière-Centre, bus 82 of Station La Louvière-Sud, bus 30 (Richting Morlanwelz; halte La Hestre-écoles)
  www.musee-mariemont.be/index.php?id=2705
Reserveer rechtstreeks

Het Museum van Mariemont biedt een overzicht van de Egyptische fascinatie in het Westen, van de oudheid tot nu.

Over de tentoonstelling

Door materiële getuigenissen van de Romeinse oudheid tot vandaag samen te brengen, toont de tentoonstelling de menselijke continuïteit van ideeën aan. 

Een hoofdstuk gewijd aan restauratie

'Egypte. Eeuwige passie:  de meervoudige levens van doodskisten' behandelt een van de meest opvallende symbolen van het oude Egypte: de doodskist en de veelheid van mensen die betrokken waren bij het scheppingsproces en tijdens het leven van het object.

Tweehonderdste verjaardag van de ontcijfering van de hiërogliefen

2022 viert de tweehonderdste verjaardag van de ontcijfering van de hiërogliefen door Jean-François Champollion en de honderdste verjaardag van de ontdekking van de graftombe van farao Toetanchamon. 

Een onderdompeling in het oude Egypte die je niet mag missen! 

Een feest gewijd aan boeken, artiesten en beroepen van het boek.

Het Museum van Mariemont zal gedurende een weekend trefpunt en ruilplaats zijn, waar schrijvers, uitgevers, schrijvers van verhalen, boekbinders, papierhandelaars, tekenaars en lezers samenkomen. Boekenbeurs en tentoonstelling. Animatie en demonstraties.
Gratis toegang.