Koninklijk Museum van Mariemont

 • erkende toeristische attractie
 • Autoparking
 • Busparking
  2 plaatsen
 • Maestro
Reviews
4,4/5 (559 Google reviews)
Een dialoog tussen kunst, cultuur en natuur, naast La Louvière !

Bij uw aankomst, wordt u betoverd door een park van 45 hectare waar de ruïnes van een 18de-eeuws kasteel naast majestueuze bomen staan. In het hart van dit park bevindt zich het Koninklijk Museum van Mariemont, een Museum van Kunst en Geschiedenis, gericht op de Oudheid, die u van het oude Egypte en Griekenland tot Henegouwen, via China en Gallië doet reizen. Zo vindt u een Egyptische mummie naast Romeinse fresco’s, een glimlachende Boeddha, Gallo-Romeinse juwelen, een grote collectie van Doorniks porselein en een theepaviljoen.
Aarzel niet: ontdek het park, prachtig in alle seizoenen, en laat u verrassen door de diversiteit van de werken die in het Museum te zien zijn.

Meer informatie op www.musee-mariemont.be of op info@mariemont.be.

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Toegang verboden voor honden en fietsen.
 • E19 afrit 20 (Feluy), richting Thuin via N59
  E42 afrit 18b (Chapelle-Lez-Herlaimont), richting Thuin via N59 • Station La Louvière-Centre, bus 82 of Station La Louvière-Sud, bus 30 (Richting Morlanwelz; halte La Hestre-écoles)
  www.musee-mariemont.be/index.php?id=2705
Reserveer rechtstreeks

Het Koninklijk Museum van Mariemont - op een steenworp afstand van La Louvière - wijdt, in samenwerking met het Louvre, een tentoonstelling aan de oude Syrische stad Mari. Een prachtige tentoonstelling die je kan bezoeken vanaf september in Henegouwen.

Archeologische tentoonstelling dicht bij La Louvière

Met Mari en Syrie - een tentoonstelling van het Louvre, de nationale bibliotheek en universiteit van Straatsburg en het Koninklijk Museum van Mariemont - reis je terug in de tijd naar het Nabije Oosten van het derde millennium voor Christus. 

Van paleizen tot tempels, van goden tot beschermers, je ontdekt de fascinerende geschiedenis van een voorouderlijke stad, gekenmerkt door verwoesting en wederopbouw, bescherming en wedergeboorte.

Je aanschouwt archiefbeelden, documentaires en talrijke schatten van koper, baksteen, steen en verf. Je stapt als het ware in de voetsporen van de belangrijke opgravers Parrot, Dossin, Margueron en Butterlin.

Nieuw in Mariemont

Voor de allereerste keer worden drie levensgrote tekeningen van de muurschilderingen in het grote koninklijke paleis van Mari aan het publiek getoond. Die zijn speciaal voor de gelegenheid volledig gerestaureerd. Een uniek werk, en het laatste overblijfsel van een erfgoed dat nu verloren is.

Een eeuwenoud archeologisch avontuur in Morlanwelz.

 

De boekenmarkt van Mariemont is FABULIVRE geworden, een evenement met een nieuwe formule dat gezamenlijk wordt georganiseerd door het Koninklijk Museum van Mariemont en de vzw l'Atelier du Livre.

Het doel van dit boekenfestival is om alle bezoekers van het museum te verwelkomen en hen kennis te laten maken met net iets 'andere' boeken van kleine, meestal Belgische uitgeverijen

Gedurende 2 dagen worden het Domaine en het Museum een speeltuin om te experimenteren met woorden, illustraties en het object zelf.

FABULIVRE is...

 • Uitgevers, illustratoren, boekbinders, boekkunstenaars... in literatuur, kinderliteratuur, kunstenaarsboeken, kunstboeken, poëzie of theater. Ze zullen allemaal op een heel persoonlijke manier over hun werk vertellen.
 • Workshops om de wereld van het boek en zijn verschillende aspecten te ontdekken.
 • Een route door het Museum en het Landgoed die onze speciale band met boeken zal koesteren.

Een niet te missen evenement voor boekenliefhebbers!