Dubuisson Beerstorium

  • erkende toeristische attractie
  • Autoparking
  • Busparking
    8 plaatsen
  • Maestro
Een interactieve ervaring in het hart van de geschiedenis van de oudste brouwerij van Wallonië!

Het Dubuisson Beerstorium biedt een interactieve ervaring in het hart van de geschiedenis van de Brouwerij Dubuisson en in de wereld en de geheimen van haar bierproductie. Het bezoek dompelt u onder in het Kasteel van Ghyssegnies, waar alles begon voor de brouwerij in 1769.

Sindsdien heeft de Brouwerij Dubuisson, gevestigd in de brouwerij-boerderij rechtover het kasteel, 250 jaar geschiedenis doorlopen. Het was een echt familieavontuur waarbij 9 generaties Dubuisson elkaar opvolgden aan het hoofd van de onderneming om brouwerijactiviteiten te ontwikkelen. Dat verleden heeft tot vandaag veel zichtbare sporen nagelaten in het universum en het karakter van de Dubuisson bieren. U kunt het allemaal ontdekken in het Dubuisson Beerstorium. Een parcours waarin virtuele realiteit, 3D-animaties en een escape game geconfronteerd worden met de sporen van het verleden.

Naast het "klassieke" bezoek, kunt u het Dubuisson Beerstorium ook op een andere manier ervaren. De Trollen van de Brouwerij zullen u dan uitnodigen om raadsels op te lossen die ze u zullen voorleggen via de verschillende themaplaatsen van het kasteel. Een parcours dat beroep zal doen op uw gevoel voor observatie en reflectie. Maar bent u voldoende geconcentreerd en handig genoeg om de raadsels van de Trollen op te lossen?

Aansluitend op het bezoek biedt de Brouwerij Dubuisson een proeverij aan van drie van haar bieren (keuze uit vier verschillende bieren) in de taverne naast het museum. Dat gebeurt met behulp van een telefoon. En wie krijgt u aan de lijn? Hugues Dubuisson! Wie anders kan beter commentaar geven bij uw proeverij dan de directeur en meesterbrouwer van de Brouwerij Dubuisson? Het wordt ongetwijfeld de beste manier om uw bezoek af te sluiten.