Planetarium Brussel

Het Universum in het hart van de stad!

Ontdek de wonderen van de sterrenhemel, geprojecteerd op een scherm van 360° met een diameter van 23 m ...

In het Planetarium kunt u de lancering van een raket bijwonen, de Aarde bekijken vanuit het heelal, het internationaal ruimtestation bezoeken, over de oppervlakte van Mars vliegen, de ringen van Saturnus benaderen.

En waarom daar stoppen? Durft u verder gaan dan de Melkweg? 
Bent u klaar voor de exploratie van de uiterste grenzen van het universum?

Audio systeem in het Nederlands, Frans en Engels.
 • Met de auto: Ring 0 (afrit nr. 8 Wemmel),1e straat links na Koning Boudewijnstadion
  Met het openbaar vervoer:
  * trams:
  7, 51 (halte: Heizel), 93 (halte: Stadion)
  * bus:
  84 of 88 (halte: Heizel)
  * metro:
  lijn 6 richting Koning Boudewijn (station Houba-Brugmann)
  * trein:
  Station Brussel Zuid of Bockstael en dan metro lijn 6 richting Koning Boudewijn (station Houba-Brugmann).
 • 6 Houba-Brugmann
 • Prijs

  Normal: 8,00 € - Enfants: 6,00 € - Jeunes: 6,00 € - Senior: 6,00 € - Groupe: 6,00 €

We prikkelen de nieuwsgierigheid en de fantasie van de allerkleinsten, door hen het verhaal van de sterren te vertellen ! We ontdekken natuurlijk niet alleen de sterren maar ook de Zon en de planeten en vallende sterren. We bewonderen sterrenbeelden zoals de Grote Beer en alle sterrenbeelden van de dierenriem. Tijdens deze film word je meegenomen op een reis door het heelal en kan je wegdromen bij een fonkelende sterrenhemel ! --- Alle voorstellingen worden tegelijk in het Nederlands, Frans en Engels gegeven met een meertalig audiosysteem.

 • Prijs

  Normal: 8,00 € - Enfants: 6,00 € - Jeunes: 6,00 € - Senior: 6,00 € - Groupe: 6,00 €

Elke dag kan je het heelal ontdekken in het Planetarium. Wij bieden prachtige 360° films, elke weekdag om 16u. Op woensdag heb je keuze tussen 3 films en in het WE en in de schoolvakanties bieden we er zelfs 6 verschillende aan ! Voor elk wat wils, van 3 tot 103 jaar! Elk seizoen bieden we een andere keuze aan 360° films aan. Consulteer de uitleg van de lopende seizoensprogrammatie in dit festival-item. --- Alle dagen open. Planning van de 360° planetariumfilms : * Op weekdagen @ 16u * Op woensdag @ 14u, 15u, 16u * Weekends, feestdagen en tijdens de schoolvakanties @ 10.30, 11.30, 12.30, 14, 15 en 16u --- Alle voorstellingen worden tegelijk in het Nederlands, Frans en Engels gegeven met een meertalig audiosysteem.