Universitair Aquarium-Museum van Luik

Er is altijd iets dat u zal verbazen in het Aquarium-Museum van Luik!

In het Aquarium, ontdek de verschillende facetten van de waterfauna. Maak kennis met ongeveer 150 soorten dieren uit de oceanen, zeeën, meren en rivieren van de hele wereld (verdeeld over een vijftigtal bassins). NIET TE MISSEN: de opnieuw samengestelde kaak van een MEGALODON , een uitgestorven soort gigantische haai!

Verbaas u in het Museum over de diversiteit van levende wezens en ontdek 20.000 exemplaren, opgezet of in de vorm van skelet, afkomstig van alle continenten. Een unieke gelegenheid om een waaier opmerkelijke dieren van dichtbij te bekijken.

Ontdek in de TRÉZOOR ruimte stukken met grote wetenschappelijke, historische of artistieke waarde.

U brengt een dag door in Luik? Zin om nog meer musea of bezienswaardigheden te ontdekken? Combineer het bezoek aan het Aquarium-Museum met een andere toeristische of culturele attractie uit de omgeving.

Het Aquarium-Museum van Luik, dat is:
Open sinds meer dan 50 jaar!
Meer dan 90.000 bezoekers per jaar.
Animaties, rondleidingen
Ieder jaar tijdelijke tentoonstellingen.
Het trefpunt voor dierlijke biodiversiteit.

Raadpleeg onze website voor meer informatie: www.aquarium-museum.be
  • Bus TEC lijnen 4, 17, 38b - route bewegwijzerd.
Reserveer rechtstreeks

Le musée universitaire de Liège, l'Aquarium, accueille l'exposition du sculpteur vervietois qui récupère pour transformer. À découvrir du 1er juillet au 31 août 2021.

L'art de la récup'

  • Dénicher et récupérer pour transformer : c’est le créneau de Christophe Henry (dit LGH pour Le Gros Henry), artiste de la région de Verviers. 
  • « Je fais les poubelles » rit-il, « pour faire naître de plus belle, le plus souvent, des animaux en tous genres à coup d’imagination débordante ». 

Une rencontre improbable à ne pas rater cet été en Cité ardente !