Rivierpendelboot

  • Station op 1200 m
  • Autoparking
  • Busparking
    2 plaatsen
Scheep in op de nieuwe rivierpendels van Luik!

Afspraak op de Quai Van Beneden, rechtover het Aquarium-Museum van Luik, de kaai die voortaan het rivierknooppunt wordt. Maar er zijn nog 5 andere plaatsen/haltes waar u kunt inschepen, tussen Coronmeuse en de brug van Fragnée.

De bootjes varen 7 dagen/week, van 1 april t/m 31 oktober.

Er is een vertrek om het uur, in beide richtingen en aan elke halte, van 10 tot 18 u.

U kunt de rivierpendels nemen naar eigen goeddunken: om naar het Musée de la Boverie te gaan, Le Grand Curtius, het Musée de la vie Wallonne, het historisch centrum van de stad of het station Guillemins.

De prijs voor deze nieuwe dienst? 1 euro per halte! Of nog beter: neem een pass voor een hele dag voor slechts 8 euro. Deze pass geeft u de hele dag onbeperkt toegang tot de bootjes.

Tijdens deze boottocht ontdekt u de verschillende wijken van Luik tussen de Maas en de voet van de heuvels. U kunt ook de stad vanop de rivier bewonderen, terwijl u gezapig op de Maas vaart, aan boord van de Vauban of de Atlas V.

De boten beschikken over een groot panoramisch en comfortabel salon, en een brug die gedeeltelijk overdekt is maar ook een gedeelte in openlucht heeft. En dan is er nog de bar waar u zich een fris drankje kunt aanschaffen.

Liège-Croisières beschikt ook over een boot met 120 plaatsen voor groepen: de Prince Albert, een ruime plezierboot. Op aanvraag kan hij volledig privé afgehuurd worden.

Alle informatie op: www.navettefluviale.be of www.liege-croisieres.com
: www.liege-croisieres.be OF www.liege-croisieres.com