Kasteel van Hélécine en zijn park

  • erkende toeristische attractie
  • Wallonië Kwaliteitsbestemming
  • Autoparking
  • Busparking
    10 plaatsen
  • Honden toegelaten
Het Kasteel van Hélécine en zijn park van 28 ha, gelegen halfweg tussen Brussel en Luik, vormt een emblematische vitrine van Waals-Brabant en illustreert de rijkdom van het cultureel, historisch en toeristisch erfgoed van de provincie. Deze uitzonderlijke site, sinds 1962 eigendom van Waals-Brabant, heeft heel wat tijdperken meegemaakt, alle veldslagen overleefd en de tijd van zich afgeschud.
Deze voormalige abdij werd opgericht door de orde van de Premonstratenzers. In 1768 kreeg architect Laurent-Benoît Dewez de opdracht om een plan te tekenen voor nieuwe abdijgebouwen. De twee kleuren van de gevel van het Kasteel zin te danken aan het gebruik van baksteen en de zogenaamde witte steen van Gobertange. Het neoclassicistisch kasteel uit de 18e eeuw heeft een monumentale koepel met daaronder een rond schip en vier uitstralende kapellen.

Het park van het Kasteel van Hélécine ontvangt u graag met uw gezin of met uw vrienden: toeristisch wandelparcours, bezoek aan het Kasteel, landschapsminigolf, dieren in het park, visvijvers, speelplein van meer dan 5.000 m² (gratis), springkastelen, ontspanningruimte voor de honden...

De Pop-Up bar, de brasserie van het park met zijn terras rechtover de vijvers, is open elke woensdag, op feestdagen en tijdens schoolvakanties.

Het 18e-eeuwse Kasteel, gebruikt als seminarie- en verblijfscentrum, beschikt over verschillende vergaderzalen, staatsiezalen en de weelderige koepelzaal voor recepties.

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.
  • Via E40 Brussel-Luik, afrit nr. 26.

De ambachtslui stellen je delicatessen en ambachtelijke producten voor in het Provinciaal Domein van Hélécine.