Bastogne War Museum

  • erkende toeristische attractie
  • velo
  • Autoparking
  • Busparking
    10 plaatsen
  • Maestro
Ontdek (in 2022) 2.500 m² extra ervaring!

Bastogne War Museum, dit unieke herinneringscentrum is gewijd aan de Tweede Wereldoorlog met een focus op de Slag om de Ardennen.

Het biedt de bezoeker een meeslepende, multisensoriële ervaring dankzij decors, getuigenissen, multimedia-installaties en films. Dit alles roept bij de bezoeker bepaalde emoties op om aan te tonen dat deze geschiedenis ook hem persoonlijk aangaat.

U maakt kennis met de vier personages die u gedurende uw bezoek zullen begeleiden: een Amerikaans korporaal van de 101e Airborne-divisie, een Duitse luitenant van de 26e Volksgrenardier-divisie, een Duitse luitenant van de 26e Volksgrenardier-divisie en een 13-jarige leerling uit Bastenaken.

Voor het jonge publiek is er een specifiek parcours uitgewerkt met speciale, interactieve modules. Aan scholen en groepen jongeren bieden wij op maat gemaakte, geanimeerde bezoeken aan.

Op een steenworp van het museum ligt het Mardasson monument. Dit is een belangrijke herinneringsplaats met een crypte versierd door Fernand Léger. Hij is een van de belangrijkste Franse schilders van de 20e eeuw.

Het Bastogne War Museum is uitgegroeid tot de grootste toeristische attractie van de Provincie Luxemburg.

Cafetaria, terras, shop, ruime parking.

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Het Bastogne War Museum is bereikbaar met (TEC) buslijn 6 - terminus.