Vanaf 18.05 openen bepaalde culturele en natuurattracties hun deuren voor het publiek. De informatie op onze website laat u weten welke toeristische attracties en musea toegankelijk zijn tussen 18.05 en 07.06. Informatie over de toestand na 08.06 moet nog bevestigd worden, in functie van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad. Denk eraan om bij elke attractie die u wilt bezoeken, de specifieke openingsuren en de reseravtie tijdens de vermelde periode te verifiëren.

Nos guides 365.be sont disponibles dans pas moins de 1.000 points en Belgique. Vous en trouverez évidemment dans les attractions touristiques et musées de 365.be mais aussi en Wallonie et à Bruxelles dans les Maisons du Tourisme, les Offices du Tourisme, les Syndicats d’Initiative ou encore des hôtels, des campings, des villages de vacances ou des gîtes et chambres d’hôtes. Nos guides sont également distribués à travers toute la Belgique au travers d’un réseau de meubles distributeurs de brochures développés par la société BHS Promotion. Ces meubles se trouvent dans la presque totalité des lieux qui accueillent des touristes ou excursionnistes. Vous trouverez donc en fonction de l’endroit où vous vous situez un lieu dans lequel vous procurer nos Guides 365.be dans leurs éditions Wallonie ou Bruxelles.

U staat op het punt een vernieuwde uitgave te downloaden die u de toeristische attracties en musea van Wallonië of Brussel laat ontdekken. U vindt er tegelijk alle praktische en nuttige informatie voor het maken van uitstappen!

L’association professionnelle des attractions touristiques & musées de Wallonie et de Bruxelles.

De vzw Attractions & Tourisme werd in 1982 opgericht in Namen door een handvol beheerders van toeristische attracties. Het doel was het stichten van een beroepsvereniging om een economische sector die zich begon te structureren, te verdedigen en te promoten.

Ligging
Ligging

Interactieve kaart

Ontdek een attractie in uw omgeving!

Ontdekken
Attracties

voor iedereen

Cultuur

De categorie cultuur is ongetwijfeld de meest gevarieerde en meest uitgebreide. Musea, historische en archeologische sites, maar ook sites die door Unesco zijn opgenomen als Werelderfgoed, wachten op u.

Ontdekken

Natuur

Bij de natuurattracties stellen wij onze tuinen, parken en natuurreservaten voor. Of laat u in onze Ardennen charmeren door het vredige groen... In onze dierenparken ontdekt u allerlei soorten dieren. Typische soorten zijn de wolven, de everzwijnen, de herten, de vogels van onze rivieren of kleurrijke vlinders, maar de parken herbergen soms ook meer exotische soorten zoals giraffen, olifanten, panda’s…

Ontdekken

Recreatief

De recreatieve attracties zijn vaak adembenemend en er zijn verbazende attractieparken voor alle leeftijden. U kunt ook ontspanning zoeken in de waterrecreatieparken die u her en der vindt onze streken. En wat dacht u van een boottochtje of een afvaart van een rivier met het hele gezin?

Ontdekken