voor iedereen

Cultuur

De categorie cultuur is ongetwijfeld de meest gevarieerde en meest uitgebreide. Musea, historische en archeologische sites, maar ook sites die door Unesco zijn opgenomen als Werelderfgoed, wachten op u.

Natuur

Bij de natuurattracties stellen wij onze tuinen, parken en natuurreservaten voor. Of laat u in onze Ardennen charmeren door het vredige groen... In onze dierenparken ontdekt u allerlei soorten dieren. Typische soorten zijn de wolven, de everzwijnen, de herten, de vogels van onze rivieren of kleurrijke vlinders, maar de parken herbergen soms ook meer exotische soorten zoals giraffen, olifanten, panda’s…

Recreatie

De recreatieve attracties zijn vaak adembenemend en er zijn verbazende attractieparken voor alle leeftijden. U kunt ook ontspanning zoeken in de waterrecreatieparken die u her en der vindt onze streken. En wat dacht u van een boottochtje of een afvaart van een rivier met het hele gezin?

Een attractie voor elke dag van het jaar

Met deze website nodigen wij u uit om Wallonië en Brussel te ontdekken. U vindt er een hele rist ideeën en tips voor gezinsuitstappen, met een ongelofelijke keuze en een uitzonderlijke diversiteit! In ons gebied vindt u bijna 250 toeristische attracties en musea waar u het hele jaar terecht kunt. Er is voor elk wat wils: kinderen kunnen zich uitleven in thema- of dierenparken, mysterieuze grotten en holen verkennen, of plezier beleven met een boottochtje of een rit met de railbike. Voor meer sportieve bezoekers zijn er recreatie-, avonturen- en waterpretparken. En cultuurminnaars worden op hun wenken bediend in onze musea, kunststeden, kastelen en citadellen, historische sites en monumenten.

Interactieve kaart

Ontdek een attractie in uw omgeving!

Ontdekken