Euro Space Center

  • erkende toeristische attractie
  • velo
  • Autoparking
  • Busparking
    15 plaatsen
  • Maestro
Het Euro Space Center is uw ticket voor de ruimte!

Trek uw ruimtepak aan en duik samen met ons in het dagelijkse leven van de astronauten.
Ontdek de ruimtetechnologieën die dagelijks worden gebruikt en herbeleef de belangrijkste momenten van de verovering van de ruimte. U ontdekt nieuwe horizonten!

Bezoek, 5D-cinema, Moonwazlk XP, Space Rotor, Free Fall Slide: wij verwachten u aan onze lanceerbasis voor een verrassende reis doorheen het Universum.
  • E411, afrit 24. Langs de autosnelweg.

Ontdek de Nacht van de Sterren, het grootse astronomiefeest voor het hele gezin in het Euro Space Center.

Iedereen, jong en oud, wordt in het Euro Space Center verwacht om een van de mooiste hemels van het jaar te observeren. In deze tijd van het jaar ontmoet de aarde een zwerm stof en kiezels van de komeet Swift-Tuttle. Het stof en de kiezels branden op als ze de atmosfeer binnenkomen met meer dan 200.000 km/u en vormen strepen aan de hemel met zoveel vallende sterren.

Op het programma

Lang voordat de lucht donker wordt en waarnemingen mogelijk zijn, biedt het Euro Space Center je activiteiten aan vanaf 15.00 uur. Vind thematische workshops voor jong en oud, conferenties, observatie van de zon en de sterren, becommentarieerde planetariumsessies en vele andere verrassingen om te ontdekken.

Tip voor een geweldig uitzicht

Neem alle observatie-uitrusting mee die je hebt (verrekijker, bril...) en ook warme kleren, dekens, zaklantaarns, ligstoelen...

Kom met je gezin een nacht doorbrengen in het Euro Space Center in Transinne, dicht bij de sterren!