Burcht van Bouillon

 • erkende toeristische attractie
 • Wallonië Kwaliteitsbestemming
 • Autoparking
 • Busparking
  3 plaatsen
 • Maestro
De stad Bouillon is beroemd over de hele wereld dankzij zijn geschiedenis, zijn kasteel en Godefroy de Bouillon !
Vandaag kunt u het kasteel van Bouillon bezoeken.
Het is het oudste en interessantste overblijfsel van het feodalisme in België, waarvan het huidige uiterlijk grotendeels het resultaat is van werkzaamheden die vanaf de 16e eeuw tot in de Nederlandse tijd zijn uitgevoerd.
Dit monument is geklasseerd als belangrijk erfgoed in Wallonië.
Aan het eind van de wandeling kunt u de Oostenrijkse toren (1551) beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht op de vestingwerken, de stad en de meanderende Semois.

Inbegrepen in de prijs van het bezoek :
 • Didactische tentoonstelling over de kunst van het valkenieren (het hele jaar door) en roofvogelshows van 1 maart tot en met 11 november (zittingen om 11.30 uur, 14 uur en 15.30 uur). Extra voorstelling om 17 uur in de weekends en op feestdagen in mei, juni en september en elke dag in juli en augustus.
 • De tentoonstelling "Scriptura, van de pen tot de PC", die de geschiedenis van de school vanaf de Middeleeuwen tot heden vertelt.

!!! Honden zijn niet toegestaan !!!
 • E411, afrit 25, vervolgens N89 richting Sedan
Reserveer rechtstreeks

Dompel je onder in de donkere sfeer van het kasteel van Bouillon. Het kasteel verwelkomt je voor de Halloweenfeestelijkheden eind oktober.

4 unieke Halloweenavonden

Gedurende een weekend spookt het in het kasteel! Geesten, zombies en andere kwaadaardige schepsels nemen bezit van het meer dan 1000 jaar oude kasteel.

 • 30 oktober:

Avond voor 6- tot 12-jarigen in bijzijn van hun ouders. Jullie trekken door de gangen van het spookkasteel. Opgelet voor monsters verstopt in de hoeken! Je wordt beloond voor je moed aan het einde van het bezoek.

 • 31 oktober, 1 en 2 november:

Voor kinderen ouder dan 12 jaar. Je verkent de smalle gangen, kamers en donkere kelders.Onderweg moet je valstrikken vermijden. Het parcours wordt in volledige duisternis afgelegd. Wees niet bang van het donker, maar van wie er verstopt zit.

Durf je het kasteel binnenstappen en je angsten overwinnen?

 • Prijs

  8,00 €

Wist je dat de sfeer van het kasteel van Bouillon verandert bij het vallen van de avond? Onder begeleiding van een gids, verkleed als in de middeleeuwen, worden het kasteel en zijn geschiedenis onthuld tijdens dit bezoek met fakkels.

Het avondlijke bezoek is mogelijk op verschillende tijdstippen van het jaar:

 • hetzij ter gelegenheid van Valentijnsdag
 • of tijdens de schoolvakanties (krokusvakantie, paasvakantie, zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie)

Een sprong van 1000 jaar in het verleden

Onder begeleiding van een gids, verkleed als in de middeleeuwen, ontdek je het kasteel van Bouillon met fakkels.

Uitgerust met je zaklamp loop je door de ondergrondse gangen en gangen van het kasteel, waarbij je de belangrijkste kamers passeert.

Je eindigt het bezoek aan de Toren van Oostenrijk, vanwaar je een prachtig 360° uitzicht hebt over de stad Bouillon.

Praktische informatie

 • Je moet je inschrijven bij het Huis voor Toerisme van Bouillon (maximaal 20 personen per gids en per taal)
 • Ga 15 minuten voor het bezoek naar de ingang van het kasteel
 • Breng warme kleding mee, vooral voor de ondergrondse gangen
 • De organisatoren behouden zich het recht voor om de tocht te annuleren wegens weersomstandigheden of gebrek aan deelnemers

Beleef een tijdloze avond in het Kasteel van Bouillon!

Bij het vallen van de avond kan je Bouillon gaan (her)ontdekken door te wandelen langs 5 bekende plekjes die op een originele en spectaculaire manier belicht worden.

Wat kan je verwachten?

Bouillon, met zijn duizendjarige geschiedenis en zijn vele bekende bezienswaardigheden, waaronder het beroemde Kasteel van Godfried van Bouillon, biedt je een unieke ervaring in Wallonië!

Wanneer de avond valt, kan je op je eigen tempo genieten van een wandeling door de prachtig belichte stad. Zo (her)ontdek je Bouillon op een unieke manier. 5 bekende plekken zullen in de spotlights staan:

 • de Cordemoisbrug
 • de Passage (de tuin achter het museum)
 • de kleine trap
 • de Archéoscope (Parc des Sépulcrines)
 • het museum Ducal

Je kan vanaf 27 april op reservatie het licht- en geluidspektakel op de binnenplaats van het kasteel bijwonen. Daar word je ondergedompeld in de geschiedenis van het kasteel en leer je al zijn geheimen kennen tijdens een immersive experience

Een unieke, fantastische en magische reis voor jong en oud!

Maak een reis in de tijd en beleef de middeleeuwen in Bouillon!

Middeleeuwse kampen en markten

Aan de voet van het kasteel vind je een twintigtal middeleeuwse kampen waar de 10 eeuwen geschiedenis worden nagespeeld. Je ontmoet er edel- en ambachtslieden, ridders, boeren ...

Op de Esplanade du Château, Esplanade de l'Archéoscope en nabij de Pont de la Poulie vind je ook verschillende marktkraampjes met typisch middeleeuwse producten, zoals hipocras, mede, lederwaren en juwelen. 

Het programma

Het kasteel en zijn omgeving vormen het ideale decor voor de verschillende middeleeuwse voorstellingen en activiteiten, zoals het middeleeuwse kamp, de ambachtelijke markt en de middeleeuwse troepen met strijders en valkeniers. 

Zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur zullen verschillende middeleeuwse groepen de straten van Bouillon opluisteren. Op zaterdag wordt er een optocht georganiseerd die start aan de Cordemoisbrug; ridders, schildknapen en vikings zullen marcheren op de muziek van de minstrelen.

Op zaterdag- en zondagavond kan je ook genieten van miniconcerten in het Bastion de Bourgogne en in de stad zelf, en enkel op zaterdag kan je een vuurshow bijwonen op de Esplanade de l'Archéoscope.

Praktische informatie

De toegang tot het middeleeuwse kamp, de ambachtelijke markt en alle andere activiteiten in de stad is gratis.

Herbeleef samen met je familie de tijd van ridders en kastelen!