Feodale Burcht van La Roche

 • erkende toeristische attractie
 • Autoparking
 • Busparking
  3 plaatsen
 • Maestro
 • Honden toegelaten
De ruïnes van de middeleeuwse burcht, gebouwd tussen de 11e, 12e en 13e eeuw, vormen een indrukwekkende massa, nog benadrukt door ruwe opeenstapeling van leistenen. Zij kijken neer op de groene vallei die in een lus ligt, gevormd door de Ourthe en de steile hellingen van de Deisterberg.

In het toeristisch seizoen en tijdens de grote weekends: valkerij en middeleeuwse activiteiten.

In het toeristische seizoen, bij het vallen van de avond zorgt het spook voor een spektakel!

Het Middeleeuws weekend vindt plaats tijdens het 1e weekend van augustus.
 • E25, afrit (50) Baraque Fraiture OF N4, afrit Hollogne/Champlon.
Reserveer rechtstreeks

De duisternis valt over het kasteel in deze sombere periode. Geniet van bezoeken, activiteiten, parades en Halloweenverhalen in La Roche-en-Ardenne.

Zoals elk jaar opent het kasteel van La Roche zijn deuren tijdens de Halloweenweek. Trek op ontdekking naar de locaties waar het spookt.

 

 

Het spook Berthe, dochter van de 10e-eeuwse graaf, loopt op de muren van het feodale kasteel van La Roche-en-Ardenne. 

Berthe beweent haar tragische lot: ze dacht dat ze werd bedrogen door haar verloofde en verkocht haar ziel aan de duivel, op voorwaarde dat ze wraak kon nemen en hen beiden de dood in kon jagen.

Praktisch

 • Gratis voorstelling
 • Bij het vallen van de nacht (duur: +/- 20 min)
 • Enkel zichtbaar vanuit de stad - Quartier du Faubourg.
 • Bij regenweer of felle wind laat het spook zich niet zien.

Troubadours, jongleurs, zwaardgevechten, valkerijdemonstraties... kom de middeleeuwen herbeleven in het Kasteel van La Roche begin augustus.

Opnieuw brengen troubadours, strijders en minstrelen het feodale kasteel van La Roche tot leven. Reconstructie van kampementen, ambachtswerk, vriendelijke gevechten, valkerij, vuurspuwers, kaartlegsters, boogschieten, middeleeuwse markt in het kasteel... alle ingrediënten zijn aanwezig om er een geweldige familiedag van te maken.

Een ware reis door de tijd

Meer dan 150 figuranten entertainen het publiek. Je kan kalligrafie uitproberen, middeleeuwse disciplines of deelnemen aan de reconstructies.

Proef middeleeuwse gerechten

Voor de lekkerbekken kan je aan verschillende standjes smaken van vroeger en nu ontdekken... Het kasteel wordt elke dag om 17.30 uur bestormd (Opgelet laatste ingang om 17 uur want de toegangsweg wordt gebruikt voor de bestorming).