Burcht van Franchimont

Reviews
4,4/5 (1201 Google reviews)
Franchimont, gelegen op 8 km van Spa, is een oude versterking van het prinsdom Luik.

De burcht ligt op de uitloper van een rots, die neerkijkt op 3 mooie valleien in het noorden van de Ardennen.
De huidige overblijfselen zijn spectaculaire getuigen van een middeleeuwse versterking, die in het begin van de "moderne" tijden werd aangepast.Interactieve bezoeken met een persoonlijke audiogids.

De burcht uit de 11e-12e eeuw vormt de kern van het geheel. In de 16e eeuw werd hij omringd door een artillerie-ommanteling.

Dit is een van de zeldzame voorbeelden van een defensiesysteem, dat tijdens de Renaissance werd aangepast aan de evoluties in de oorlogsvoering. De kazematten en de ondergrondse toegangen zijn hoogtepunten van het bezoek.

Uw bezoek aan deze romantische plek kunt u afsluiten in de Taverne "Boven het Kasteel": kleine kaart, drankjes voor bij de picknick, lommerrijk terras met zicht op het kasteel.
  • Autoweg Verviers-Trier, afrit 7 • Autoweg Luik-Luxemburg, afrit 45

Het middeleeuws volksfeest van Franchimont vindt om de 2 jaar plaats tijdens het 3e weekend van augustus. Een reis door de tijd in Theux.

Binnen de muren van het oude kasteel van Franchimont, dat fier uitkijkt over de stad Theux, zorgt het middeleeuws volksfeest voor een bruisende bedoening.

Alles wordt in het werk gesteld om de sfeer van een feest uit de jaren 1514-1520 te reconstrueren.
Dansers, musici, jongleurs, middeleeuwse gevechten, typisch middeleeuwse ambachtslui en beroepen, cabaret.