Huis Van Gogh

  • erkende toeristische attractie
  • Autoparking
  • Busparking
    1 plaatsen
  • Maestro
Het 'Huis in de Moerassen' is een ontroerend eerbetoon aan Vincent Van Gogh.

Dit huis, dat hij bewoond heeft van augustus 1879 tot oktober 1880, verwelkomt bezoekers uit de hele wereld. Deze bezienswaardigheid is uitgebouwd tot een essentiële etappe om de tumultueuze levensweg van deze geniale kunstenaar te volgen.

Het scenografietraject dat het leven van Van Gogh illustreert, leidt de bezoeker binnen in de woning waar Vincent zich bewust werd van zijn roeping als schilder.

Het huis is een evocatie van het verblijf van Vincent, met reproducties van zijn intensieve briefwisseling. 
Ook de herstellingswerken die door een groep enthousiaste mensen en het Toerismebureau ondernomen werden in 1972 - 1978, daarbij gesteund door de familie Van Gogh zelf, worden er belicht.

In de gezellige woonruimte is er een informatiezuil en de projectie van een film (NL, FR, EN, DE) over het leven van de kunstenaar, meer bepaald over zijn verblijf in de mijnstreek van de Borinage, waar hij het harde bestaan van de kompels deelde.

De Stad Bergen is zeer fier om u hier een authentiek werk van Van Gogh te laten bewonderen: De Spitters (beïnvloed door Millet, 1880) bij Sotheby’s in Londen aangeschaft.
  • Met auto of bus: autosnelweg E19/E42, uitrit 24 Mons, nadien richting Cuesmes volgen.
    Met trein en bus: Station Mons en dan de TEC bus 6.