Het Belfort van Mons, dat tussen 1661 en 1672 werd gebouwd, werd in 1999 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst.

Dit enige Belgische Belfort in barokstijl diende vroeger om de stad te beschermen. Bovendien ritmeerde het klokkenspel het leven van de inwoners van Mons, waardoor het Belfort als het ware een regelende functie in het stadsleven vervulde.

Het Belfort telt 365 treden, 49 klokken en is 87 meter hoog. In 2015 zal er een informatiecentrum worden gehuisvest, gewijd aan zijn eigen geschiedenis – in het verleden en op heden. Ook de criteria die het een plaats op de UNESCO-Werelderfgoedlijst hebben opgeleverd, komen aan bod.

Langs een parcours waarbij documenten en nieuwe technologieën elkaar afwisselen, zal de bezoeker kennismaken met de verschillende facetten van het Belfort.

In het Belfortpark in Bergen vindt een fototentoonstelling plaats van Thierry Suzan, medewerker van het tijdschrift GEO. La beauté sauvera le Monde (schoonheid zal de wereld redden) is een gelegenheid om prachtige natuurfoto's te ontdekken in een openluchtomgeving.

Wat mag je  verwachten?

  • In 2017 bracht GEO magazine de mooiste foto's van Thierry Suzan samen in het boek "La Beauté sauvera le monde". Voortbouwend op het succes van het boek biedt GEO nu een nieuwe manier om dit universele avontuur te beleven.
  • Ontdek deze grandioze foto's via een openluchttentoonstelling in het Belfortpark.

Een uitzonderlijke fotografische odyssee om de wereld van vandaag te begrijpen en de wereld van morgen te verbeelden.