Brouwerij Dubuisson - Beerstorium

 • erkende toeristische attractie
 • Autoparking
 • Busparking
  8 plaatsen
 • Maestro
Een interactieve ervaring in het hart van de geschiedenis van de oudste brouwerij van Wallonië!

Het Dubuisson Beerstorium biedt een interactieve ervaring in het hart van de geschiedenis van de Brouwerij Dubuisson en in de wereld en de geheimen van haar bierproductie. Het bezoek dompelt u onder in het Kasteel van Ghyssegnies, waar alles begon voor de brouwerij in 1769.

Sindsdien heeft de Brouwerij Dubuisson, gevestigd in de brouwerij-boerderij rechtover het kasteel, 250 jaar geschiedenis doorlopen. Het was een echt familieavontuur waarbij 9 generaties Dubuisson elkaar opvolgden aan het hoofd van de onderneming om brouwerijactiviteiten te ontwikkelen. Dat verleden heeft tot vandaag veel zichtbare sporen nagelaten in het universum en het karakter van de Dubuisson bieren. U kunt het allemaal ontdekken in het Dubuisson Beerstorium. Een parcours waarin virtuele realiteit, 3D-animaties en een escape game geconfronteerd worden met de sporen van het verleden.

Naast het "klassieke" bezoek, kunt u het Dubuisson Beerstorium ook op een andere manier ervaren. De Trollen van de Brouwerij zullen u dan uitnodigen om raadsels op te lossen die ze u zullen voorleggen via de verschillende themaplaatsen van het kasteel. Een parcours dat beroep zal doen op uw gevoel voor observatie en reflectie. Maar bent u voldoende geconcentreerd en handig genoeg om de raadsels van de Trollen op te lossen?

Aansluitend op het bezoek biedt de Brouwerij Dubuisson een proeverij aan van drie van haar bieren (keuze uit vier verschillende bieren) in de taverne naast het museum. Dat gebeurt met behulp van een telefoon. En wie krijgt u aan de lijn? Hugues Dubuisson! Wie anders kan beter commentaar geven bij uw proeverij dan de directeur en meesterbrouwer van de Brouwerij Dubuisson? Het wordt ongetwijfeld de beste manier om uw bezoek af te sluiten.
 • - Komende van Mons, Charleroi, Namen, Luik: neem de E42 richting Tournai. Neem afrit 29 (Bury, Péruwelz, Bon-secours). Bij de afrit van de snelweg slaat u rechtsaf de N60 op tot aan de verkeerslichten. Aan de verkeerslichten slaat u linksaf en blijft u op de N50 tot aan de Brasserie Dubuisson.
  - Komende van Brussel en Vlaanderen: neem de E429 richting Tournai. Neem afrit 31 (Ronse, Frasnes, Leuze). Aan de rotonde neemt u de N60 richting Leuze. Volg de N60 tot het kruispunt met de N7. Vervolgens neemt u de N7 richting Tournai tot aan de kruising met de N50. Vervolgens neemt u de N50 richting Mons tot aan de Brasserie Dubuisson.
  - Neem de trein tot het station van Leuze-en-Hainaut, neem in het station Bus 95 richting Havinnes ancienne gare, stap af aan de halte Baugnies les Lilas, wandel langs de Chaussée de Mons tot aan de Brasserie Dubuisson (1km).