De Woudhalte

In het Huis van het Natuurpark van Les Plaines de l’Escaut, is de Woudhalte een echte toegangsdeur tot het woud van Bon-Secours (1000 hectare).

Het interpretatiecentrum Explor’forêt reikt u de sleutels aan van het bos-ecosysteem.

Ontdek de diversiteit en de rijkdomen van het Parc naturel des Plaines de l’Escaut in de film « Reisdagboek: in het hartje van het Parc naturel des Plaines de l’Escaut».

Afhankelijk van waar u zin in hebt, kunt u het bos vanuit verschillende gezichtshoeken ontdekken:
ploeter met gezin vooruit in La Pic’orée, een 'ondersteboven' terrein aan de rand van het woud, trek je schoenen uit en laat je voeten kittelen op het Blootvoets Parcours of trek de hoogte in voor een wandeling door de boomtoppen, een bewust hedendaagse structuur van 50 m.

Ga samen met gezin op avontuur met Salix! Haal een tas op en dan zal je alles in hand hebben om de uitdagingen in het bos op te lossen. (3 km circuit in het bos, de Salix! tas is voor 10 € te koop bij het onthaal van het Huis van het Natuurpark. Tijdsduur: 2 uren. Activiteiten geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.)

Een oriëntatie-parcours om Bon-Secours en zijn bos op een ludieke wijze te ontdekken. Alleen of met een groep, plaats coördinaten op een kaart en ga dan op zoek naar de 10 bakens met de hulp van uw kompas. Ongeveer 5km lang. Tijdsduur: 2 uren. Vanaf 8 jaar (begeleide kinderen).

La Flânerie de la lisière, een slenterwandeling van 1 kilometer, geschikt voor kinderwagens en personen met beperkte mobiliteit verfraaid met didactische modules.

Twee gezinswandelingen van 4 km in het bos.

Informatie nodig over de wandelingen?
Zin om lokale producten te ontdekken?
Geïnteresseerd in de projecten van het Natuurpark?

Het onthaal informeert u over de 500 km bewegwijzerde paden voor wandelaars, fietsers en ruiters, maar ook over de natuur- en toeristische sites van het Natuurpark van Les Plaines de l’Escaut en meer algemeen over Picardisch Wallonië.

De attractie garandeert de toegankelijkheid van het grootste gedeelte van de infrastructuur voor personen met een beperkte mobiliteit of een beperkt gezichtsvermogen; er is een Joelette© (draagstoel met een wiel) gratis beschikbaar voor mensen die daar gebruik willen van maken.
  • A16/E42, afrit 29 Péruwelz, N60 Leuze-Péruwelz.

Kom de fantastische wereld ontdekken van Sylvain Trabut, een Franse landschapskunstenaar.

In zijn tentoonstelling Peuplades végétales (Plantenvolkeren) onthult hij de schatten van de natuur aan de hand van elementen die hij tijdens zijn wandelingen heeft verzameld, waardoor kleine magische wezens tot leven komen.

Een leuke ervaring voor het hele gezin

De werken zijn op mysterieuze wijze ontwaakt! Dit is het begin van een echte schattenjacht voor bezoekers. Verken alle hoeken en gaten van het museum op zoek naar 7 vermiste wezens. Kun jij ze allemaal vinden?

Ontdek dit evenement in de Escale forestière in het hart van het staatsbos van Bon-Secours.

Een prachtig eerbetoon aan de natuur!

Ontdek de smaken en knowhow van de stad Péruwelz tijdens deze editie van de Maand van de smaak in het Natuurpark van de Scheldevlakten.

Ontdek het vakmanschap van de ambachtslui uit de streek en laat je verrassen door de rijke gastronomie! 

Tijdens augustus zijn er
activiteiten voor iedereen
 

  • Een gastronomisch ontbijt
  • Een proeverij van streekproducten
  • Vertelwandelingen
  • Wandeltochten
  • Een menu met lokale gerechten
  • Voorstellingen
  • Culinaire workshops
  • Activiteiten
  • Een ontmoeting met de ambachtslui uit de streek

Al wie van lekker eten houdt, kwaliteitsproducten wil ontdekken of in de kijker wil zetten, zal uitkijken naar deze gastronomische maand.

Neem deel aan de Maand van de smaak en verwen jezelf!