De Woudhalte

  • Autoparking
  • Busparking
    5 plaatsen
  • Maestro
In het Huis van het Natuurpark van Les Plaines de l’Escaut, is de Woudhalte een echte toegangsdeur tot het woud van Bon-Secours (1000 hectare).

Het interpretatiecentrum Explor’forêt reikt u de sleutels aan van het bos-ecosysteem (boekjes WapAventure beschikbaar voor kinderen 5-12 jaar).

Ga de hoogte in en ontdek de afwisseling en de rijkdommen van het Natuurpark van Les Plaines de l’Escaut in de film 'De reis met een ballon'.

Afhankelijk van waar u zin in hebt, kunt u het bos vanuit verschillende gezichtshoeken ontdekken:
ploeter met gezin vooruit in La Pic’orée, een 'ondersteboven' terrein aan de rand van het woud, trek je schoenen uit en laat je voeten kittelen op het Blootvoets Parcours of trek de hoogte in voor een wandeling door de boomtoppen, een bewust hedendaagse structuur van 50 m.

Van 28/02 t.e.m. 6/11 ga de uitdagingen aan in het puzzelparcours met als thema "Babydieren".

Voorzieningen met vrije toegang bezorgen u na uw bezoek een hap frisse lucht:
La Flânerie de la lisière, een slenterwandeling uit de waaier 'Familiewandelingen' van 1 kilometer, geschikt voor kinderwagens en personen met beperkte mobiliteit, en twee gezinswandelingen van 4 km in het bos.

Informatie nodig over de wandelingen?
Zin om lokale producten te ontdekken?
Geïnteresseerd in de projecten van het Natuurpark?

Het onthaal informeert u over de 500 km bewegwijzerde paden voor wandelaars, fietsers en ruiters, maar ook over de natuur- en toeristische sites van het Natuurpark van Les Plaines de l’Escaut en meer algemeen over Picardisch Wallonië.

De attractie garandeert de toegankelijkheid van het grootste gedeelte van de infrastructuur voor personen met een beperkte mobiliteit of een beperkt gezichtsvermogen; er is een Joelette© (draagstoel met een wiel) gratis beschikbaar voor mensen die daar gebruik willen van maken.
  • A16/E42, afrit 29 Péruwelz, N60 Leuze-Péruwelz.

Ontdek de smaken en knowhow van het grondgebied tijdens deze editie van de Maand van de smaak.

De doelstellingen van deze maand georganiseerd in het Natuurpark van de Scheldevlaktes zijn om de ambachtelijke knowhow van onze producenten onder de aandacht te brengen, de kwaliteitsproducten uit de streek bekend te maken, uitwisselingen tussen producenten en consumenten aan te moedigen, jongeren bewust te maken van het smaakgenot en consumenten bewust te maken van de kwaliteit en seizoensgebondenheid van producten uit de regio.

De Maand van de smaak is er voor iedereen

Kinderen, jongeren, volwassenen, volwassenen, gezinnen, leraren en producenten in het gebied. Iedereen vindt er een interessante activiteit: gastronomisch ontbijt, proeverijen van streekproducten, verhalenvertellingen, wandeltochten, lokale menu's, tentoonstellingen, culinaire workshops, entertainment en ontmoetingen met producenten.

Iedereen die van eten houdt, die kwaliteitsproducten wil ontdekken of bekendmaken, verenigen zich tijdens deze gastronomische veertiendaagse.

Neem deel aan de Maand van de smaak en neem de tijd om te genieten en goede producten te proeven!