SPARKOH!

 • erkende toeristische attractie
 • velo
 • Autoparking
 • Busparking
  10 plaatsen
 • Maestro
Stap in het hart van Henegouwen binnen in SPARKOH!, een ongelooflijk avonturenpark voor jong en oud. Dompel u onder in de fascinerende wereld van de wetenschappen en beleef de vele ervaringen die u worden aangeboden door middel van 12.000 m² interactieve ruimtes! Leuke workshops, 4d-film, interactieve tentoonstellingen en ludieke uitdagingen prikkelen de zintuigen en maken de geest wakker!

SPARK, het is de vonk ! De vonk van kennis, van wetenschappelijke ontdekking, degene die in uw ogen schijnt na een hele dag van onverwachte ontdekkingen en ongelooflijke meeslepende ervaringen ! SPARK is ook de samentrekking van « Science Park »
OH ! het is het teken van verbazing, verrassing, verwondering, plezier een hele reeks verschillende emoties gegenereerd tijdens uw bezoek.

EXPERIMENTEREN IN SPARKOH!
In SPARKOH! kunt u niet anders dan actief meedoen! Stop de epidemie die de wereld bedreigt, verken een vreemd bos, breng robots tot leven of bestorm tokkelbanen en apenbruggen in Acro'bât, een indoor klimparcours voor durvers!
Ontdek in de tentoonstelling of in een atelier hoe de natuur, het digitale, sporten, chemie vragen oproepen en de wereld in beweging brengen!

VOOR DE KLEINSTE BEZOEKERS :
De Pass’âge van de ontdekkers:
Ontdekkers, ga op verkenningstocht naar de dieren van het bos, speel met het licht of bereid jullie voor om een reusachtig huis te bouwen in de Pass'âge van de ontdekkers (3-7 jaar).

Zin in nog meer avontuur ?
Ontdek de avonturentuin, een natuurpark van 28 ha met een slakkenberg om te beklimmen en een speelplein om plezier te maken!

SPARKOH!: beleef wetenschappelijk bewezen emoties.
www.sparkoh.be
 • Autosnelweg E19 Brussel-Parijs, afrit Frameries/SPARKOH! via R5 en N544
  • Gratis parking.

De hemel, het heelal en hun mysteries ... De Nacht van de Sterren is hét niet te missen zomerevenement gewijd aan astronomie bij SPARKOH! in Frameries.

Elk jaar, midden in de zomer, vertrekken nieuwsgierigen op ontdekkingsreis naar de hemel en zijn wonderen.

De schoonheid van het universum en de sterren

Als je op voorhand reserveert, kan je in een kleine groep genieten van een speciaal programma met onder meer: 

 • een astroquiz: test je kosmische kennis 
 • een geleide wandeling door het zonnestelsel
 • een unieke kans om de geheimen van de dierenriem te ontdekken
 • tentoonstellingen, een nachtatelier, en natuurlijk het observeren en ontdekken van de hemel, de sterrenbeelden en hun legenden... 

Het volledige programma vind je op de website.

Een nacht onder de sterren

Gewoonlijk kan je op zaterdag bij het vallen van de avond de hemel observeren en de pracht van het hemelgewelf bewonderen met de apparatuur van de Cercle astro. 

SPARKOH! heeft verschillende, unieke verrassingen voor je in petto met een geweldige interactieve quiz als opwarmer!

Kom de hele herfstvakantie naar SPARKOH! en geniet van de spanning van Halloween.

Programma

Monsterlijke wezens zijn de 17 interactieve en leuke gebieden van SPARKOH! binnengedrongen om een 100% wetenschappelijke en sensationele ervaring te garanderen!

Er worden ook workshops met een Halloweenthema aangeboden, zoals het maken van een monsterlijke identiteitskaart, het bereiden van een mysterieuze toverdrank of het uitroeien van een zombie-invasie...

Profiteer van uw bezoek om een prachtige reis in 4D te maken samen met Riton, een border collie op zoek naar zijn familie.

Een avontuur om met vrienden of familie te beleven bij SPARKOH!