Archeoforum

  • Station op 200 m
  • Autoparking
  • Maestro
  • Visa/MasterCard
Het bezoek aan deze archeologische site die opmerkelijk is wegens haar omvang en haar opwaardering, maar ook wegens haar talrijke activiteiten, voert je mee op ontdekking naar de ‘roots’ van de vurige Stad.

De bezoekers ontdekken de overblijfselen van een middeleeuwse kathedraal, de ruïnes van een Gallo-Romeinse villa en de sporen van prehistorische kampen.

De site kan individueel of in groep worden bezocht. Er zijn twee formules.

De eerste laat je toe de site zonder beperkingen te bezoeken, voorzien van een interactieve iPad. De tablet biedt een individueel parcours voor alle publiek en een familieparcours dat spelletjes en manipulaties voor jonge kinderen omvat. Je kunt probleemloos en op elk moment van het het ene naar het andere parcours overgaan.

De tweede doet beroep op professionele gidsen die een passie hebben voor archeologie, geschiedenis en het Luikse erfgoed. Zij vergezellen je op de site en geven commentaar. Deze bezoeken worden georganiseerd voor groepen van minimaal 10 personen en zij moeten op voorhand gereserveerd worden.
  • Bus halte Place St-Lambert • Trein: station Liège-Palais

Kom meer te weten over de Europese Neanderthaler tijdens deze tentoonstelling. Overal in Wallonië, van maart tot november 2017.

De Europese Neanderthaler neemt je mee op een mythische reis, 30.000 jaar voor ons tijdperk.

Deze tentoonstelling tracht een antwoord te bieden op tal van vragen die bij je opkomen wanneer je het woord Neanderthaler hoort. Hoe zag hij eruit? Waarin verschilde hij van ons? Hoe leefde hij? Hoe zag zijn omgeving, zijn voeding, zijn woning eruit? Hoe zijn we al die dingen te weten gekomen over die mens die nu niet meer bestat?

De Europese Neanderthaler geeft een overzicht van wat men weet en hoe men dat te weten gekomen is. Een uitgebreid geïllustreerde catalaogus van 128 pagina's (€ 12) en een gratis online pedagogisch dossier vullen de tentoonstelling aan.