Museum van het Waalse Leven

Het Museum van het Waalse Leven vond onderdak in het prachtige klooster van de Minderbroeders en biedt de bezoeker een nieuwe kijk op het leven in Wallonië vanaf de 19e eeuw tot vandaag.

Van de sociale geschiedenis tot de economie, van literatuur en ambachten tot feesten en volksgeloof, het hele leven van de Walen van gisteren en vandaag wordt onder de schijnwerpers geplaatst.

Je vindt er ook een zeer uitgebreid documentatiecentrum, een marionettentheater en een rist activiteiten en bezoeken voor alle leeftijden en voor elk publiek. Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Het Museum organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en neemt actief deel aan tal van evenementen zoals de Waalse Erfgoeddagen, de 'Nuit des Coteaux'.
 • Bus: Tec Liège-Verviers: place Saint-Lambert • Trein: station Liège-Palais.
Reserveer rechtstreeks

Fan de belles bécanes ? Rendez-vous à l'Expo Moto au Musée de la vie wallonne de Liège, du 4 juillet 2020 au 4 avril 2021 !

Plus qu’une passion, un style de vie

Au-delà de la mécanique et des innovations technologiques, la pratique de la moto est devenue un art de vivre, avec ses communautés, ses codes et ses valeurs. Avec, en toile de fond, un sentiment commun : la liberté.

La Belgique, et plus particulièrement le bassin liégeois, a joué un rôle majeur dans l’essor de la moto durant le XXe siècle.

Que voir à l'Expo Moto ?

 • De nombreux modèles issus des constructeurs emblématiques (Saroléa, FN et Gillet...)
 • L'histoire des pionniers de la discipline et les premiers champions
 • La naissance de l’épopée biker
 • Des motos devenues légendaires

Passionné, sportif, motard du dimanche ou novice : êtes-vous prêt pour une expo « rock’n’roll » ?

Geniet in Luik op Cité de la Bière van meer dan 60 blonde, bruine, amber- en witbieren die je smaakpapillen verwennen.

Zowel microbrouwerijen als producenten zullen van de partij zijn om je te laten proeven van hun heerlijke brouwsels... 

Programma

 • 15 Luikse microbrouwerijen en 4 eregasten
 • initiatie zythologie
 • Beer Lab
 • Eetgelegenheid
 • Muziek

Ontdek bier zoals nooit tevoren op een uitzonderlijke locatie!

Het Museum van het Waalse Leven nodigt je uit om Unimage te bezoeken, een groot marionettenfestival. Een interessant programma boordevol spektakel wacht op je in Luik.

Verdiep je eens een weekendje in de wereld van de marionetten. Het Marionettenfestival is het evenement bij uitstek waar je kennis kan maken met de verschillende soorten marionettenspektakels of popppenkastspelen. 

Op het programma

Twee dagen lang zet het Museum van het Waalse Leven de traditionele Luikse marionetten, handpoppen en draadmarionetten in de kijker. Kom meer over hen te weten bij een bezoekje aan de sculptuurateliers of beleef eens een spektakel verscholen in de coulissen. Ontmoet de marionettenmakers, sla een babbeltje met hen en daarna zal de wereld van de marionetten geen geheimen meer voor je hebben

Mis deze buitengewone kans niet! 

De provincie Luik nodigt je uit in het Museum van het Waalse leven in Luik voor een Halloweenavond als geen ander! Zaterdag 26 oktober 2019, vanaf 17.00 uur. 

Op deze donkerste nacht van het jaar zal er op het museumterrein een verschrikkelijke misdaad worden gepleegd. Om het mysterie op te lossen, ga je als groep op pad om de verdachten te ontmoeten en naar hun kant van het verhaal te luisteren. Je moet een goede detective zijn om deze misdaad niet ongestraft te laten en de schuldige partij te ontmaskeren.

Praktisch

 • interactieve en spannende wandeling (vertrek om de 20 min. van 17.00 tot 19.00 uur)
 • doe-het-zelf- en grimeworkshops (17.00 - 20.30 uur)
 • hels menu in restaurant Le Cloître (reserveren verplicht)

Een avond op eigen risico!