Brussels Museum van de Molen en de Voeding

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Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding bevindt zich in de voormalige molen van Evere en herbergt vandaag een permanente collectie over de geschiedenis van de maalderij en de voeding.

Naast het openstellen van dit historisch pand voor het publiek, werkt het team ook elk jaar een tijdelijke tentoonstelling uit over een thema in relatie tot voeding.
Tot 29 augustus 2026: 'Taste & Tradition. Smakelijke tradities uit het leven gegrepen'.

Doorheen een leven worden allerlei feestdagen gevierd. Dit gaat gepaard met iets
lekkers aan tafel. Dankzij de tentoonstelling leren we meer over de oorsprong en de
betekenis van voedsel in feesten, rituelen en tradities. Zowel in ons land als in verschillende culturen.

Wat zit er achter de champagne die wordt gesableerd? Een bruidstaart? Suikerbonen bij de geboorte? Een kalkoen bij Kerstmis of een Sinterklaas in speculoos?
De tentoonstelling Taste & tradition nodigt je uit om het verhaal achter deze gastronomische tradities te ontdekken.
  • MIVB: Tram 7 (Paul Brien), bus 45 (Hoedemaekers) - Tram 55 (Chaumontel), bus 64-65 (Onze-Lieve-Vrouw ) - 66 (Kurth) • De Lijn: bus 270, 271, 272, 471 (halte Van de Velde) • NMBS: Station Evere.
  • 55 Tilleul / Linde
  • Prijs

    Normal: 19,00 € - Demandeurs d'emploi: 17,00 € - Etudiants: 17,00 € - Jeunes: 17,00 € - Seniors: 17,00 €

Atelier culinaire proposé dans le cadre d'un cycle de découverte de traditions gourmandes à travers le monde. Au début de l'automne, lorsque les récoltes sont terminées, le peuple juif clôture l'année en cours et célèbre son nouvel an : Rosh Hashana. Nous vous proposons de découvrir certaines spécialités préparées pour l’occasion.

  • Prijs

    Seniors: 2,00 € - Normal: 5,00 € - Demandeurs d'emploi: 2,00 € - Jeunes: 2,00 €

L’été s’est déposé, les moissons sont faites et nous profitons encore de bien agréables températures. Anciennement appelé Mabon ou Festin d’Avallon, l’équinoxe d’automne ouvre à la gratitude des récoltes en fruits et légumes: légumes à gousse et de conservation (pois, haricots…), fruits (figues, raisin, pommes, poires, coings, kakis…) et cucurbitacées (courges, potirons, potimarrons), suivis des grosses tubercules et racines charnues (pommes de terre, topinambours, navets, betteraves…), choux, chicons et fruits à coque. C’est la fête des récoltes d’automne ! On se régale ! On transforme, on sublime, on échange ! On conserve et on stocke ! On trie et sélectionne les meilleures graines comme futures semences… Cette conférence animée par Françoise Hendrickx sera ponctué par une dégustation et des conseils de conservation.