Brussels Museum van de Molen en de Voeding

Reviews
4,2/5 (124 Google reviews)
Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding bevindt zich in de voormalige molen van Evere en herbergt vandaag een permanente collectie over de geschiedenis van de maalderij en de voeding.

Naast het openstellen van dit historisch pand voor het publiek, werkt het team ook elk jaar een tijdelijke tentoonstelling uit over een thema in relatie tot voeding.
Tot 29 augustus 2026: 'Taste & Tradition. Smakelijke tradities uit het leven gegrepen'.

Doorheen een leven worden allerlei feestdagen gevierd. Dit gaat gepaard met iets
lekkers aan tafel. Dankzij de tentoonstelling leren we meer over de oorsprong en de
betekenis van voedsel in feesten, rituelen en tradities. Zowel in ons land als in verschillende culturen.

Wat zit er achter de champagne die wordt gesableerd? Een bruidstaart? Suikerbonen bij de geboorte? Een kalkoen bij Kerstmis of een Sinterklaas in speculoos?
De tentoonstelling Taste & tradition nodigt je uit om het verhaal achter deze gastronomische tradities te ontdekken.
  • MIVB: Tram 7 (Paul Brien), bus 45 (Hoedemaekers) - Tram 55 (Chaumontel), bus 64-65 (Onze-Lieve-Vrouw ) - 66 (Kurth) • De Lijn: bus 270, 271, 272, 471 (halte Van de Velde) • NMBS: Station Evere.
  • 55 Tilleul / Linde
  • Prijs

    Normal: 19,00 € - Demandeurs d'emploi: 17,00 € - Etudiants: 17,00 € - Jeunes: 17,00 € - Seniors: 17,00 €

Deze workshop maakt deel uit van een cyclus kookworkshops rond gastronomische tradities uit verschillende culturen. Aan het begin van de herfst, wanneer de oogst voorbij is, sluit het Joodse volk het lopende jaar af en viert het een nieuw jaar: Rosj Hasjana. We nodigen je uit om enkele specialiteiten te ontdekken die voor deze gelegenheid worden bereid.

  • Prijs

    Seniors: 2,00 € - Normal: 5,00 € - Demandeurs d'emploi: 2,00 € - Jeunes: 2,00 €

L’été s’est déposé, les moissons sont faites et nous profitons encore de bien agréables températures. Anciennement appelé Mabon ou Festin d’Avallon, l’équinoxe d’automne ouvre à la gratitude des récoltes en fruits et légumes: légumes à gousse et de conservation (pois, haricots…), fruits (figues, raisin, pommes, poires, coings, kakis…) et cucurbitacées (courges, potirons, potimarrons), suivis des grosses tubercules et racines charnues (pommes de terre, topinambours, navets, betteraves…), choux, chicons et fruits à coque. C’est la fête des récoltes d’automne ! On se régale ! On transforme, on sublime, on échange ! On conserve et on stocke ! On trie et sélectionne les meilleures graines comme futures semences… Cette conférence animée par Françoise Hendrickx sera ponctué par une dégustation et des conseils de conservation.