Train World

Reviews
4,6/5 (5777 Google reviews)
Reserveren
Train World is meer dan een spoorwegmuseum!

Je spoort er van de allereerste stoomlocomotieven naar flitsende hogesnelheidstreinen.

Droom weg bij de grandeur van koninklijke rijtuigen en legendarische locomotieven, of neem plaats in de stuurcabine van een locomotief.

Train World is volledig toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit.
 • • Trein: station Schaarbeek (www.belgianrail.be/nl). Train World is vanuit het station van Schaarbeek perfect bereikbaar te voet. Een voordelige B-Dagtrip formule die treinreis en ingangsticket combineert is beschikbaar • Tram: lijnen 7 en 92 (www.mivb.be) • Bus:
  lijnen 58 en 59 (www.mivb.be) • met de fiets: Fietshalte 160 (www.villo.be) • Parkeermogelijkheden auto’s: naast het stationsgebouw is er parkeerplaats voor auto’s. Prijs Train World parking: info op http://trainworld.be/nl/praktische-informatie/bereikbaarheid-toegankelijkheid-en-voorzieningen • Parking toeristische bussen en autocars: standplaatsen voor bussen en autocars zijn beschikbaar op aanvraag aan de Vroegmarkt van Brussel (MABRU) aan 20€ per dag - Adres: Werkhuizenkaai 22-23 te 1000 Brussel - Gelieve 5 dagen op voorhand te reserveren per e-mail: reservaties@trainworld.be
 • 7 (Princesse Elisabeth) ou 92 (Schaerbeek Gare / Station)

Train World opent de deuren naar een fascinerende wereld: die van spoorwegen, treinen en spoorweggeschiedenis in al zijn pracht. Ontdek op één plek de snelle en duizelingwekkende evolutie van de eerste stoommachines tot de modernste TGV! 22 oude locomotieven met de charme van weleer zijn te ontdekken. Het hoogtepunt van het bezoek is een ritje in een treinsimulator! Een extraatje: de trein zet u af aan de voet van het museum, gelegen in het oude station van Schaarbeek.

------------------------

Met de trein naar Train World, wat is er logischer? En wat nog interessanter is: koop je tickets voor Train World en krijg 50% korting met het Discovery Ticket!

 • Koop je e-ticket op www.trainworld.be en voeg een gratis Discovery Ticket voucher toe aan je winkelmandje.
 • Kijk voor de Discovery Ticket code op je Train World e-ticket: het is een 16-cijferige code.
 • Bestel je Discovery Ticket hier.
 • Print je Discovery Ticket uit of toon de PDF op je smartphonescherm wanneer je incheckt in de trein.
 • Geniet van uw reis naar Train World !
Profiteer van de Discovery Ticket aanbieding!
 • Prijs

  Jeunes: 11,00 € - Normal: 15,00 € - Enfants: 5,00 € - Article 27: 1,25 €

Train World organiseert in 2024 weer twee prikkelarme dagen. Eén op woensdag 17 april en de andere op 2 oktober. Op deze dagen voorzien wij aangepaste activiteiten in een aangepast museum. Wat is een “prikkelarme dag”? Het is een dag die een museumbezoek mogelijk maakt in een rustige en aangepaste omgeving. De prikkelarme dag is er voor zij die het graag wat rustiger hebben. Om een comfortabel bezoek voor iedereen te garanderen, past het museum zijn scenografie aan. De belichting wordt aangepast en de geluiden worden uitgezet. In het museum richten we rustige hoekjes in. Een aangepast plan toont je de bijzonderheden van elke ruimte van het museum aan de hand van een kleurencode. De rustigste plekken zijn in het lichtgeel, de meest prikkelende in het donkerrood.

 • Prijs

  Enfants: 5,00 € - Jeunes: 11,00 € - Normal: 18,00 € - Article 27: 1,25 €

Een vertelwandeling voor iedereen met een verteller in Train World op zaterdag 8 en zondag 9 juni in het kader van « Contes au musée ». Let wel: enkel in het Frans. Klim aan boord van een mysterieuze trein en ga op weg naar het land van de verbeelding, dompel jezelf onder in traditionele verhalen en verhalen van vandaag, huiver, verwonder, ontdek... tijdens een verrassende vertelwandeling, geanimeerd door verhalenverteller Pascal Mitsuru Guéran. Een spannende en originele reis! « Contes au Musée » is een organisatie van de Fédération de Conteurs Professionnels in samenwerking met Brussels Museums en MSW. Tijdens het volledige seizoen 23/24 brengen professionele Franstalige vertellers hun verhalen in Brusselse en Waalse musea. Twee culturele werelden ontmoeten elkaar : de vertelkunst en het tentoongestelde erfgoed dat op diverse manieren in musea tentoongesteld staat. Dit project stelt 50 vertelkunstenaars en -kunstenaressen voor in meer dan 130 deelnemende musea. Genoeg om ons erfgoed te eren en ieders verbeelding te voeden!