Malmundarium

  • Autoparking
  • Busparking
    100 plaatsen
  • Maestro
Het oude klooster is het toeristisch en cultureel hart van Malmedy geworden: het 'MALMUNDARIUM', ruimte van de herinnering, de kunst, de geschiedenis en de cultuur iets om zeker niet te missen !

Het indrukwekkende gebouw naast de kathedraal heeft, met de steun van het Waals Gewest, de Franse Gemeenschap en de stad Malmedy, belangrijke restauratie-, renovatie- en inrichtingswerken ondergaan.

Het klooster en zijn binnenkoer zijn juweeltjes geworden en de bovenverdiepingen, met hun skelet uit de 18e eeuw, vormen een uitzonderlijk fascinerend kader. Een stadspark zal kortelings worden aangelegd in de omgeving.

Op een oppervlakte van 3000 m², op de gelijkvloerse en bovenverdiepingen, heeft de bezoeker heel wat mogelijkheden om het verleden en het heden van Malmedy en zijn omgeving te ontdekken.
Het concept waarvoor werd gekozen, is multifunctioneel, vernieuwend, interactief en speels naar believen.
Elk publiek zal er zijn gading vinden: families, senioren, schoolgaande jeugd.
Reserveer rechtstreeks

Du 30 mai au 20 février 2022, le Malmundarium accueille l'exposition « Malmedy filière bois » qui porte un regard sur ce matériau noble, au passé, présent et au futur.

Le bois à travers le temps

  • L'utilisation du bois dans de multiples domaines, la chimie, la construction, les industries du papier et du cuir
  • Les qualités de ce matériau abondant, durable et recyclable.
  • La chimie du bois : un secteur à nouveau en pleine expansion 

Mais que serait le bois sans la main de l’homme et tous ces innombrables métiers qui entrent dans sa valorisation et sa transformation ?

À la rencontre d’un matériau aux multiples facettes et qui ne cessera de nous étonner !