Toeristisch Centrum van de Wol en de Mode

Het spektakelparcours van de wol en de mode is gevestigd in de oude fabriek Dethier-Bettonville en laat u de verschillende etappes ontdekken van de metamorfose van onbewerkte wol in afgewerkt product (stoffen, pulls...). 

Met de hulp van een individuele audiogids, ontdekt u de glorievolle tijd van de wolindustrie in Verviers, die verbonden was met de rivier de Vesder, via textielmachines, getuigenissen van arbeiders en historische kostuums.

Tijdelijke tentoonstellingen:
"Nous, Belges" 6/10/23 - 30/11/24 || "Etoffes" 28/10/23 - 21/04/24
  • snelweg E40 (Liège-Aachen) - snelweg E42 richting Verviers Lambermont afrit nr. 4

Met de Biënnale van hedendaagse kunst. Étoffe(s) nodigt het Centre Touristique de la Laine et de la Mode (CTLM) in Verviers bezoekers uit om de textielgeschiedenis van de stad vanuit verschillende invalshoeken te ontdekken. Een twaalftal kunstenaars illustreren de heropleving van de textielcreatie.

Internationale Biënnale van Hedendaagse Kunst in Verviers

Verviers, ooit de textielhoofdstad van de wereld, organiseert om de 2 jaar een internationale tentoonstelling die de geschiedenis van het lokale textieldesign schetst. De tentoonstelling belicht de creatieve, sociale, economische en menselijke aspecten van de lokale textielindustrie. 

Tijdens de biënnale presenteren 13 kunstenaars hun werk als onderdeel van de permanente tentoonstelling van het CTLM over het industriële verleden van de regio.

Met de Prix Étoffe(s) wil het Centre Touristique de la Laine et de la Mode hedendaagse artistieke textielcreaties aanmoedigen en versterken. Het is ook de bedoeling om deze heropleving in de kijker te zetten.

Textielcreaties van gisteren tot vandaag, te ontdekken in Verviers.