Kasteel van Modave

 • erkende toeristische attractie
 • Autoparking
 • Busparking
  5 plaatsen
 • Maestro
Ingeplant op een rotspunt die 60 meter boven de vallei van de Hoyoux uitsteekt, biedt het kasteel een uitzonderlijk uitzicht op de omringende natuur, een natuurreservaat van 450 hectare.

Het kasteel werd bewoond door vermaarde eigenaars waaronder de Graaf de Marchin aan wie het zijn huidige uitzicht dankt. In de loop van zijn geschiedenis werd het ook bewoond door Maximiliaan-Henri van Beieren, Prins-Bisschop van Luik, de kardinaal von Fürstenberg of nog de families de Montmorency, Lamarche en Braconier. Sedert 1941 is het eigendom van VIVAQUA

Merkwaardig stucwerk uit de 17de eeuw versiert de plafonds terwijl de muren getooid zijn met gebeeldhouwde lambriseringen, wandkleden en grote schilderijen.

Het meubilair met uitzonderlijke stukken uit de 18de en 19de eeuw, past uitstekend in dit juweeltje..

Je doorloopt 25 zalen via een parcours met een meertalige audiogids.

Neem een duik in de sfeer van de voorbije eeuwen, dankzij de intacte decors en de evocatie van de prestigieuze bewoners van het kasteel.

Wandelingen door de natuurreservaat – Ravel fietsroute in de buurt.
 • E42 afrit 7 richting Huy en Modave

Al 30 zomers lang voert Lazzy voorstellingen op in het kasteel van Modave. Dit jaar, voor de 400e verjaardag van Molière, zal het gezelschap Tartuffe spelen.

Het gezelschap Lazzy kon deze zomer geen betere locatie voor zijn voorstellingen vinden. Het kasteel van Modave doet je dromen over de tijd van Molière en zijn prestigieuze decor sleurt je mee in de satirische komedie Tartuffe.

De voorstelling vindt elke dinsdag tot zaterdag plaats om 20.00 uur en elke zondag om 18.30 uur in de bewakerszaal van het kasteel. Het gezelschap, dat al 30 jaar actief is in de Franse gemeenschap, bestaat uit 12 acteurs.

Het plot

Orgon, een rijke burger, raakt in de ban van een valse vrome die hij aanneemt als geestelijke raadsman. De komst van Tartuffe zaait tweedracht binnen de familie: sommige familieleden prijzen hem, maar de meesten verafschuwen hem en maken zich zorgen om zijn groeiende greep op Orgon. Zal de familie de bedrieger kunnen ontmaskeren?

Molière triomfeert met zijn komedie die hij in 1669 uitbracht. Hij zet verfijnde personages neer, bekritiseert de religieuze situatie van zijn eigen tijd en slaagt erin de mensen te laten lachen.

Het kasteel van Modave

Voor de voorstelling krijg je de kans om het kasteel van Modave, geklasseerd als belangrijk erfgoed in Wallonië, te (her)ontdekken. Je zal uitgenodigd worden om zowel het kasteel als de tuinen te bezoeken. 

Herbeleef deze klassieke komedie met een levendige cast en een romantisch decor.

Kom het volledig versierde en geheel in feeststemming gebrachte kasteel van Modave bewonderen in de eindejaarsperiode.

Kerstmagie en betovering gegarandeerd dankzij de decoraties in de 25 kamers van het kasteel, die voor de gelegenheid waren versierd! En niet te vergeten de verlichting van de gevels.

Programma

 • elke dag verlichting van de gevels vanaf zonsondergang
 • gekleurde kerstbomen
 • elegante feesttafels
 • gezellige kaarsen
 • ondeugende elfjes en verrassende dieren 

Dompel je onder in een magische sfeer in het Kasteel van Modave!