Kasteel van Modave

 • erkende toeristische attractie
 • Autoparking
 • Busparking
  5 plaatsen
 • Maestro
Ingeplant op een rotspunt die 60 meter boven de vallei van de Hoyoux uitsteekt, biedt het kasteel een uitzonderlijk uitzicht op de omringende natuur, een natuurreservaat van 450 hectare.

Het kasteel werd bewoond door vermaarde eigenaars waaronder de Graaf de Marchin aan wie het zijn huidige uitzicht dankt. In de loop van zijn geschiedenis werd het ook bewoond door Maximiliaan-Henri van Beieren, Prins-Bisschop van Luik, de kardinaal von Fürstenberg of nog de families de Montmorency, Lamarche en Braconier. Sedert 1941 is het eigendom van VIVAQUA

Merkwaardig stucwerk uit de 17de eeuw versiert de plafonds terwijl de muren getooid zijn met gebeeldhouwde lambriseringen, wandkleden en grote schilderijen.

Het meubilair met uitzonderlijke stukken uit de 18de en 19de eeuw, past uitstekend in dit juweeltje..

Je doorloopt 25 zalen via een parcours met een meertalige audiogids.

Neem een duik in de sfeer van de voorbije eeuwen, dankzij de intacte decors en de evocatie van de prestigieuze bewoners van het kasteel.

Wandelingen door de natuurreservaat – Ravel fietsroute in de buurt.
 • E42 afrit 7 richting Huy en Modave

Kom het volledig versierde en geheel in feeststemming gebrachte kasteel van Modave bewonderen in de eindejaarsperiode.

Kerstmagie en betovering gegarandeerd dankzij de decoraties in de 25 kamers van het kasteel, die voor de gelegenheid waren versierd! En niet te vergeten de verlichting van de gevels.

Verwondering in het kasteel

 • verlichting van de gevels vanaf zonsondergang
 • gekleurde kerstbomen
 • elegante feesttafels
 • gezellige kaarsen
 • ondeugende elfjes en verrassende dieren 

Dompel je onder in een magische sfeer in het Kasteel van Modave!

Al 30 zomers lang voert Lazzy voorstellingen op in het kasteel van Modave. Dit jaar, voor de 400e verjaardag van Molière, zal het gezelschap Tartuffe spelen.

In het hart van een prestigieus decor als het salon Louix XI in het kasteel van Modave had Compagnie Lazzy geen betere plek kunnen vinden om het publiek onder te dompelen in deze spookachtige detectivekomedie.

De voorstelling wordt opgevoerd om 20.30 uur van dinsdag tot vrijdag en om 18.30 uur in het weekend, door een cast van acteurs die afkomstig zijn uit de zomerproducties van dit gezelschap, dat al meer dan 30 jaar actief is in de Franse gemeenschap.

Het plot

Gérald Vasinsky, met zijn geest vol ambitie, koopt het kasteel van Modave met als doel een fabelachtige winst te maken. Maar zodra hij voet zet op dit majestueuze landgoed, raakt de draad van zijn lot wreed verstrikt. De voormalige kasteelheer weigerde hem koppig het gebruik van het landgoed. De geest, nors en ongrijpbaar, waart door de donkere gangen, terwijl een gewonde ex-vrouw en wettige erfgename van het landgoed een dramatische entree maakt. Wat een eenvoudige zaak had moeten worden, wordt een ballet van politieintriges en buitensporige situaties.

Geproduceerd door Cie Lazzi en geregisseerd door Évelyne Rambeaux.

Het kasteel van Modave

Voor de voorstelling krijg je de kans om het kasteel van Modave, geklasseerd als belangrijk erfgoed in Wallonië, te (her)ontdekken. Je zal uitgenodigd worden om zowel het kasteel als de tuinen te bezoeken. 

Herbeleef deze klassieke komedie met een levendige cast en een romantisch decor.