Reviews
4,8/5 (13 Google reviews)
MUMONS, Wetenschap, Kunst & Curiosa.

Het universitair museum UMONS ontvangt u het hele jaar door in de voormalige kapel van de Visitandines, een echt architecturaal pronkstuk en een plaats van wetenschappelijke verwondering in het centrum van de stad Bergen.

Zijn missie? Om je de sleutels te geven om de wereld te begrijpen. Zijn leidmotief? Wetenschap, kunst en nieuwsgierigheid!

Vanaf 23 oktober 2022 onthult het MUMONS zonder enige fanfare zijn nieuwe tentoonstelling "Vrijmetselarij, in alle discretie".

Vanaf 23 oktober nemen wij u mee achter de schermen van een discrete, maar niet geheime wereld! Mythes, legendes en mysteries die de vrijmetselaars eeuwenlang hebben omringd, zullen worden ontrafeld en blootgelegd. Nu je ogen verlicht zijn, zul je de Vrijmetselaars nooit meer op dezelfde manier zien.

Te zien tot 10 september 2023!

À Mons, mythes, légendes et symboles permettent de lever le voile sur la franc-maçonnerie et sur les francs-maçons. 

À quoi s'attendre ?

L’exposition retrace les origines de la franc-maçonnerie en 1717 jusqu’à aujourd’hui, avec 2 étages remplis une d'objets en tout genre : 

  • maquettes de loges maçonniques
  • outils
  • tabliers, vêtements
  • diplômes
  • bijoux...

Valeurs, organisation interne, cérémonies, décorum et temples sont abordés tant au travers d’archives historiques, d’objets usuels, de reconstitution que de véritables œuvres artistiques. Des témoignages de francs-maçons, déçus ou convaincus, permettent de nuancer les propos.

Une belle occasion de découvrir la franc-maçonnerie.