Musée L

Reviews
4,3/5 (365 Google reviews)
Stil, een museum ? Niet in Louvain-la-Neuve, waar in het Musée L de kunstwerken dialogeren : een Boeddha naast een middeleeuwse Christus, klassieke schriften tegenover rekenmachines...

Het museum van de UCL selecteert uit zijn inventaris van 20.000 werken ongeziene combinaties om de wereld en onze menselijke natuur te belichten.

De bezoeker krijgt kunst te zien, maar niet uitsluitend. Ook stukken uit de wetenschappelijke collecties van de UCL krijgen een glansrol.

De 2.600 m² grote expositieruimte toont zowel specimen uit de natuurlijke historie, archeologische en etnografische voorwerpen als wetenschappelijke uitvindingen in een gebouw dat symbool staat voor de Belgische moderne architectuur. Het mag duidelijk zijn dat het Musée L geen gewoon museum is. Het is een plek waar uitwisseling en beleving, emotie en ontdekking hand in hand gaan.

Een levend museum...
Permanente en tijdelijke tentoonstellingen. Drie Labo's om de technieken van de gravure, van het beeldhouwwerk en van de kleuren te testen. Klein kabinet voor natuurgeschiedenis. Rondleidingen, creatieve workshops, zomerateliers... Afterworks, conferenties, concerten, avondopeningen...
Familiedagen, verjaardagsfeestjes... Ontspanning en comfortzones.
  • Station Louvain-la-Neuve (université) • Parkeerplaats: Voie Minckelers/Redimé (gratis).
Reserveer rechtstreeks

Het L Museum in Louvain-la-Neuve nodigt je uit voor een boeiende reis van de oorsprong van het leven tot de evolutie ervan.

Wat kun je verwachten?

De tentoonstelling "Fossielen en Ficties" nodigt je uit om na te denken over de gevolgen van onze beschaving voor ecologie, afval en technologie. Ze neemt ons ook mee op een ongelooflijke reis door de lange geschiedenis van de evolutie, door de diversiteit van een wereld die nu is uitgestorven.

De originele creaties van studenten beeldende kunst van de ARTS-school laten ruimte voor de verbeelding door de reconstructie van deze uitgestorven dieren en de visie op een mogelijke menselijke en niet-menselijke toekomst.

Een niet te missen tentoonstelling in Musée L!