Musée L

Reviews
4,3/5 (427 Google reviews)
Stil, een museum ? Niet in Louvain-la-Neuve, waar in het Musée L de kunstwerken dialogeren : een Boeddha naast een middeleeuwse Christus, klassieke schriften tegenover rekenmachines...

Het museum van de UCL selecteert uit zijn inventaris van 20.000 werken ongeziene combinaties om de wereld en onze menselijke natuur te belichten.

De bezoeker krijgt kunst te zien, maar niet uitsluitend. Ook stukken uit de wetenschappelijke collecties van de UCL krijgen een glansrol.

De 2.600 m² grote expositieruimte toont zowel specimen uit de natuurlijke historie, archeologische en etnografische voorwerpen als wetenschappelijke uitvindingen in een gebouw dat symbool staat voor de Belgische moderne architectuur. Het mag duidelijk zijn dat het Musée L geen gewoon museum is. Het is een plek waar uitwisseling en beleving, emotie en ontdekking hand in hand gaan.

Een levend museum...
Permanente en tijdelijke tentoonstellingen. Drie Labo's om de technieken van de gravure, van het beeldhouwwerk en van de kleuren te testen. Klein kabinet voor natuurgeschiedenis. Rondleidingen, creatieve workshops, zomerateliers... Afterworks, conferenties, concerten, avondopeningen...
Familiedagen, verjaardagsfeestjes... Ontspanning en comfortzones.
  • Station Louvain-la-Neuve (université) • Parkeerplaats: Voie Minckelers/Redimé (gratis).
Reserveer rechtstreeks

In Waals-Brabant nodigt het Universiteitsmuseum van Louvain-la-Neuve je uit om de tentoonstelling Murs d'images d'écrivains te ontdekken. Ontdek vanaf 2 februari 2024 de visuele wereld die de verbeelding van grote namen uit de literatuur voedde.

Schilderijen met literaire inspiratie

De tentoonstelling Murs d'images d'écrivains (Muren met afbeeldingen van schrijvers) toont op basis van archiefstukken en actuele getuigenissen verschillende reconstructies van de visuele omgevingen van schrijversbureaus, waarvan de meeste voor het eerst worden getoond.

De rondleiding belicht de verschillende vormen en functies van afbeeldingenmuren voor schrijvers, met een breed scala aan gevallen van de late 19e eeuw tot nu.

Een ongekende verkenning van de verbeelding in Louvain-la-Neuve.