Museumcluster Les Bateliers

Reviews
4,7/5 (244 Google reviews)
In het hart van Namen biedt Les Bateliers onderdak aan twee gemeentelijke musea: het Archeologisch Museum en het Museum voor Decoratieve Kunsten.

Het Museum voor Decoratieve Kunsten is geklasseerd als 'uitzonderlijk erfgoed van Wallonië' en is ondergebracht in een statig stadspaleis (hôtel particulier) uit de eeuw van de Verlichting: het Hôtel de Groesbeeck-de Croix. Het museum heeft een mooie tuin in Franse stijl en een prachtige collectie decoratieve kunst uit de periode tussen de 17e en de 19e eeuw: meubels, klokken, schilderijen, beelden, kristal, aardewerk, ... Die stukken van Naamse kunstenaars en ateliers gunnen de bezoeker een kijkje in het dagelijkse leven van de aristocratie in de 18e eeuw.

Met zijn indrukwekkende collecties uit de Romeinse oudheid en de Merovingische tijd heeft het Archeologisch Museum van Namen een sterke reputatie opgebouwd in Europa.

Het Archeologisch Museum van Namen kan bogen op een van de rijkste collecties van de Federatie Wallonië-Brussel, met stukken van de prehistorie tot de vroege Middeleeuwen en zelfs tot aan de moderne tijd voor de collectie stenen voorwerpen. Het merendeel van de collectiestukken komt uit het grondgebied van de provincie Namen en omstreken.
  • Pendelbus "51 / P+R Namur Expo" met combinatie met reliëfparking - halte Évêché.
    Trein: NMBS-station Namen (10 min. lopen).
    Fietsverhuurstation rue du Collège op 30 m afstand.
    RAVEL-lijn 142 op 100 m afstand.
    Namourette (boot): Stop aan de Samber aan de Quai des Joghiers op 100 m afstand - in de zomer.

Het Museum voor Decoratieve Kunsten in Namen nodigt je uit om Des Mains de Maîtres te ontdekken, een grote tentoonstelling over barok- en rococosculptuur die zijn intrek neemt in het museumcentrum en in verschillende religieuze gebouwen in het stadscentrum.

Ontdek het barokke erfgoed van Namen

Met zijn vele 17e- en 18e-eeuwse privéhuizen, zijn vele herenhuizen en zijn verscheidenheid aan religieuze gebouwen is Namen een barokke stad. De stedelijke omgeving van Namen is rijk aan beeldhouwwerken die vaak als middelpunt dienen om de ruimtes in de stad te structureren. Naast deze werken die in de open lucht worden getoond, is er een minder bekend erfgoed dat voornamelijk in kerken te vinden is.

Met de tentoonstelling Des Mains de Maîtres nodigt het Museum voor Decoratieve Kunsten je uit om een aantal van de meest getalenteerde beeldhouwers uit de barok- en rococokunst te ontdekken. 

Een kunstparcours voor alle leeftijden in de Waalse hoofdstad.