Chocolaterie Darcis - Museum van de Chocolade

Reviews
4,3/5 (2083 Google reviews)
Het Darcis Chocolademuseum is vooral een ervaring op twee verdiepingen, te beleven met alle vijf zintuigen.

Op de benedenverdieping wacht u een echte reis door de eeuwen heen met een scenografie die jong en oud zal bekoren. Onze gekke klok zal je door de gangen van de tijd leiden.

Stap in de schoenen van de gevederde slangengod en betreed zijn mysterieuze Mayatempel. Maak dan een sprong terug naar de tijd van de conquistadores en waan je een zeeverkenner die aan boord gaat van zijn karavaan op zoek naar een schat. Vervolgens zal onze klok u doen stilstaan bij het huwelijk van Lodewijk XIII en Anne van Oostenrijk, om zijn epos te hervatten in de richting van een burgerlijke woonkamer uit de XVIIIe eeuw, waar u zich kunt inbeelden dat u de onschatbare voorouderlijke warme chocolade proeft terwijl u zich laat inprenten door de muzikale omgeving van vroegere tijden.

Tot slot kunt u in onze authentieke winkel in de huid kruipen van een chocoladeverkoper en de tijdlijn volgen van de grote chocolademakers van Verviers van 1860 tot vandaag.

Op de eerste verdieping laten wij u de essentiële gebaren van de chocolademaker zien en geven wij u alle voordelen en alle geheimen van het maken van ons kostbare donkere goud. Al je zintuigen zullen worden geprikkeld! Uw reukzin en uw smaakpapillen worden op de proef gesteld door middel van uitdagingen en proeverijen. Andere visuele en tactiele verrassingen wachten op u, maar laten we de spanning erin houden.
Wees gerust, je zal alles weten, van de boon tot de tablet!

U sluit uw ervaring in het Musée du Chocolat af met een bezoek aan onze overdekte ateliers waar u onze chocolademakers aan het werk kunt zien. Dit zal u inspireren om uw eigen chocolade traktatie te creëren... Uw avontuur kan dan beginnen! Wij ontvangen graag foto's van uw creaties die wij met plezier op onze sociale netwerken zullen publiceren.
Chocolade zal geen geheimen meer voor je hebben...

Kom en reis in het hart van de Chocolade, en ontdek het gastronomische universum van Jean-Philippe Darcis!

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.
  • De Chocolaterie is met de auto gemakkelijk bereikbaar.
    Het treinstation ligt op 5 minuten lopen.