Instituut voor Natuurwetenschappen

Reviews
4,5/5 (12389 Google reviews)
Reserveren
HET INSTITUUT VOOR NATUURWETENSCHAPPEN, EEN NATUURLIJKE BESTEMMING VOOR JONG EN OUD
- Herontdek onze aarde, die krioelt van het leven, in de nieuwe Galerij Levende Planeet: een streling voor het oog, geschikt voor het hele gezin en wetenschappelijk verantwoord.
- Ontmoet de beroemde Iguanodons van Bernissart, T.rex, Triceratops, Diplodocus, en 34 andere soorten in de grootste Dinosauriërzaal van Europa. Sinds december 2017 presenteren we een NIEUW origineel Plateosaurusfossiel;
- Ontdek de evolutie van de mens en hoe ons lichaam werkt in de Galerij van de Mens;
- Stap miljoenen jaren terug in de tijd in de Galerij van de Evolutie;
- Verken de stedelijke biodiversiteit in BiodiverCITY;
- Ontdek de geschiedenis van het Museum in 250 jaar Natuurwetenschappen;
- Deins terug voor de verschrikkelijke zeereptielen uit het Krijttijdperk in onze Zaal van de Mosasauriërs;
- Bewonder de prachtige exemplaren in de Mineralenzaal;
- Neem ook deel aan de talrijke activiteiten van de Educatieve Dienst!
 • Openbaar vervoer: treinstation Brussel-Luxemburg • metrostations Maalbeek (lijn 1 en 5) en Troon (lijn 2 en 6) • bushalte Museum (lijn 34 en 80), bushalte Idalie of Luxemburg (lijn 38 en 95) • B-dagtrip voor individuelen: 510 tijdelijke tentoonstelling -131 vaste tentoonstelling.
 • 1,5 Schuman

Natuurliefhebbers en levensgenieters hebben een niet te missen adres: het Instituut voor Natuurwetenschappen! Dit instituut heeft de grootste collectie dinos van Europa. Ga terug in de tijd naar de tijd van de mosasauriërs en verbaas je over de wonderen van kinderogen, of je nu jong of oud bent! Ga op treinexpeditie en leer alles over natuurwetenschappen!

------------------------

Beleef een gigantisch avontuur met de trein tegen een zeer lage prijs: koop uw tickets voor het museum en krijg 50% korting met het Discovery Ticket!

 • Koop je e-ticket op www.naturalsciences.be en voeg een gratis Discovery Ticket voucher toe aan je winkelmandje.
 • Kijk voor de Discovery Ticket code op je Instituut voor Natuurwetenschappen e-ticket: het is een 16-cijferige code.
 • Bestel je Discovery Ticket hier.
 • Print je Discovery Ticket uit of toon de PDF op je smartphonescherm wanneer je incheckt in de trein.
  Geniet van uw reis naar het Instituut voor Natuurwetenschappen !
Profiteer van de Discovery Ticket aanbieding!
 • Uurrooster

  20/10/2023 - 25/08/2024: * maandag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 09:30 tot 17:00 * zaterdag: van 10:00 tot 18:00 * zondag: van 10:30 tot 18:00

EEN REUZENKANS OM JE KLEIN TE VOELEN Een reuzenkans om je klein te voelen Smilodon, Paraceratherium, Megatherium … Ze leefden na de dinosauriërs. Ken jij ze? 66 miljoen jaar geleden veroorzaakte een meteorietinslag het uitsterven van talloze diersoorten: dinosauriërs, plesiosauriërs, mosasauriërs en vele andere. Dit creëerde kansen voor sommige van de kleine dieren die tot dan toe in de schaduw van de grote jongens hadden geleefd! Ze diversifieerden en sommige werden zelfs gigantisch groot. Met GIANTS kan je terugkeren in de tijd, van het Paleogeen tot het Kwartair. Ontmoet elf spectaculair grote dieren zoals Otodus megalodon, de machtigste haai die ooit heeft bestaan, en Gigantopithecus blacki, de Aziatische aap zo groot als drie orang-oetans. Bewonder 6 levensgrote 3D-diervoorstellingen en 5 (bijna) complete skeletten, en voer als een paleontoloog je eigen onderzoek uit met behulp van de interactieve elementen en multimediale beelden. Verken het leven van deze reuzen. Wie waren ze? Wat waren de voordelen van hun grote omvang? En waarom zijn ze uitgestorven? Sindsdien zijn ze vervangen door andere gigantische dieren... maar voor hoe lang nog? Veel huidige reuzen – denk maar aan olifanten, neushoorns en walvissen - staan onder druk… Voor gezinnen en scholen (vanaf 9 jaar).