Muziekinstrumentenmuseum (KMKG)

Reviews
4,3/5 (3740 Google reviews)
Reserveren
Duizendtweehonderd muziekinstrumenten in een prachtig art-nouveaugebouw met een panoramisch dakrestaurant, dat is het mim in Brussel!

Het mim - midden in muziek!
 • Metro of Trein: halte Centraal Station • Tram of Bus: halte Koning.
 • 1,5 Parc/Park
 • Uurrooster

  01/07/2021 - 31/08/2021: * maandag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 09:30 tot 17:00 * zaterdag en zondag: van 10:00 tot 17:00

 • Prijs

  Normal: 15,00 € - Enfants: 0,00 € - Senior: 13,00 € - museumpassmusées: 0,00 €

Vlieg kan niet kiezen… Luid of zacht? Trampoline of glijbaan? Blokfluit of schalmei? Gelukkig ben jij er om te helpen! Met een routeplan en een multimediagids in de hand ga je op zoek naar jouw favoriete instrumenten. Tien keer kiezen om te ontdekken welke instrumenten het beste bij je passen en hoe ze klinken. Onderweg kom je zowel alledaagse, als excentrieke instrumenten tegen. Vlieg bromt van plezier! Speur- en luistertocht voor gezinnen met kinderen van 6 tot 10 jaar. Boek je ticket online, haal je schatkaart en multimediagids aan het onthaal en volg het corona-veilige parcours. De toestellen worden na elk gebruik ontsmet. Om hygiënische redenen bieden we momenteel geen hoofdtelefoon of oortjes aan. We vragen u dan ook om eigen oortjes of een eigen hoofdtelefoon (met 3,5mm jack) mee te brengen. U kan ze ook aankopen in het museum (€2). -Je kan gebruik maken van de gratis lockers. -Vanaf 10 jaar moet je een mondmasker dragen. -Het restaurant is momenteel gesloten. -De museumwinkel is open. We volgen de coronamaatregelen op de voet. De meest recente info kan je op onze website www.mim.be terugvinden.

 • Prijs

  Normal: 100,00 €

Word jij ook warm van het geluid van een drumcomputer? Ben je helemaal vertrouwd met machines als: de Korg ms20! De ondioline! De theremin! (indien niet, geen zorgen, ik moest het ook opzoeken). Dan is dit iets voor jou: kom naar het muziekinstrumentenmuseum en treed in de voetsporen van elektrohelden als Kraftwerk en Front 242, of duik nog wat verder in de geschiedenis met Captain Beefheart of de Beatles. Wist je dat de eerste synthesizers met golven werkten?! En dat er instrumenten bestaan die je kan bespelen zónder ze aan te raken?! Dit en nog veel meer kom je te weten in deze museumvierdaagse waar we gaan ontdekken, experimenteren en vooral ... ons amuseren!