Ecomuseum van de Viroin

 • erkende toeristische attractie
 • velo
 • Autoparking
 • Busparking
  3 plaatsen
 • Maestro
 • Honden toegelaten
Reviews
4,4/5 (127 Google reviews)
De permanente tentoonstelling stelt de voornaamste ambachtelijke beroepen voor die eertijds in de Entre-Sambre-et-Meuse streek beoefend werden: kistenmaker, zadelmaker, schoenmaker, smid, klompenmaker, enz.

Demonstratie van oude machines om klompen te maken (uithollen, planeren) op reservering voor groepen met een rondleiding.

Elke laatste zondag van de maand (behalve speciale evenementen) om 14.00 en 15.30 u: geleid bezoek aan de permanente collectie (enkel in het FR) en demonstratie met de klompenmakersmachine. (enkel in het FR). Tarief: €5 p.p.

Tijdelijke tentoonstelling tot en met 18/09/2022: Donnay! Game, Set & Match!

Rod Laver, Jacky Brichant, Cliff Drysdale, André Agassi en natuurlijk Björn Borg. Ze zijn met velen, de tennisspelers die de geschiedenis van het tennis hebben bepaald met een raket van Donnay in de hand.

Verdiep u in de opwindende wereld van tennis en de sportuitrusting aan de hand van onze tentoonstelling die de belangrijkste etappes van deze sport en het DONNAY-avontuur toont. De tentoonstelling brengt emblematische DONNAY-voorwerpen (tennisrakketten, gadgets, reclame, enz.) samen met originele archiefbeelden en video's van hoogtepunten uit de tennisgeschiedenis. Deze tentoonstelling geeft een zeer levendig en getrouw beeld van het Donnay-bedrijf uit Couvin tijdens de 20e eeuw. Game, Set & Match!

Elke eerste zondag van de maand: gratis toegang tot het museum.

Pedagogische animaties op reservering voor groepen (van 3 tot 18 jaar): fabricatie van brood, leder, smederij, koord, kaarsen, oma's soep... Enkel betaling met contant geld. Mogelijkheid van factuur voor groepen - enkel in het FR.

Winkel. Publicaties beschikbaar.
 • NMBS: met de trein van Charleroi Sud naar Couvin. Buslijn TEC 60/3.
Reserveer rechtstreeks

Het museumdorp Treignes nodigt jong en oud uit voor heel wat verschrikkelijke activiteiten! 

Het Ecomuseum van le Viroin, de Espace Arthur Mason, het Museum van le Malgré-Tout en het Museum van het Kleine Formaat slaan de handen in elkaar om een dag met Halloweenthema te organiseren.

Programma

Kom de duistere krachten trotseren die Treignes ingenomen hebben. Bereid je voor op een horrorparcours, een nachtelijk bezoek aan een museum dat je kippenvel zal bezorgen. Tijdens je reis door de Hel moet je diverse proeven tot een goed einde brengen in de deelnemende musea. Geniet ook van een dansvoorstelling als afsluiter van het Halloweenfeest op de binnenkoer van de Kasteelhoeve van Treignes. Je krijgt een toverdrankje aangeboden en een wagentje brengt je van het ene museum naar het andere.

Praktisch

 • Eetgelegenheid in de Espace Arthur Masson
 • Bar in het Ecomuseum van le Viroin
 • Kom verkleed
 • Kinderen moeten begeleid worden door een volwassene.