Préhistomuseum

 • erkende toeristische attractie
 • Autoparking
 • Busparking
  15 plaatsen
 • Maestro
Reviews
4,5/5 (1256 Google reviews)
Prehistomuseum in Flémalle is een museum in een bos van 30 hectare, een ongewone site om met het hele gezin 12 verschillende werelden te ontdekken tussen natuur, cultuur, erfgoed en avontuur !

Dit Avonturenpark van de Prehistorie is een première in Europa !
Het stelt u voor:
- een geklasseerde grot,
- twee permanente exposities,
- twee tijdelijke exposities per jaar,
- 9 ervaringen in de natuur,
- praktijkateliers,
- een archeorestaurant,
- een mammoetspeelplein,
- 8 km wandelingen in het bos,
- een aantrekkelijke winkel,
- een auditorium met 160 plaatsen,
- een centrum voor vorming en onderzoek,
- een animatiezone voor ondernemingen.

Een uitstap naar het Prehistomuseum organiseren, dat is kiezen voor een originele en uit de toon vallende excursie op een nieuwe site. Het Prehistomuseum ontvangt u in een ongewone omgeving, midden in het bos met de archeologische site van de grot van Ramioul. Kom in groep een unieke ervaring beleven. Een archeoloog-animator begeleidt u. Hij zorgt voor interactie en animo, beantwoordt vragen en besmet u met zijn enthousiasme.
 • E42 richting Namur, afrit 4 Flémalle.
  Bus: lijn 9 met vertrek in het centrum van Luik.
Reserveer rechtstreeks

Het Prehistomuseum nodigt je uit om een duik te nemen in het hart van de Grot van Lascaux dankzij virtual reality. Een wereldpremière van 4 december 2021 tot 31 mei 2022.

Over de tentoonstelling

 • Deze buitengewone reis naar een plek die 60 jaar lang verboden terrein is geweest, wordt mogelijk gemaakt door virtual reality.
 • Deze tentoonstelling, die nieuwe technologieën combineert met een gedeeltelijke reproductie van de grot, toont en verklaart de problemen in verband met deze emblematische plaats in de geschiedenis van de mensheid, zowel uit het oogpunt van de cultuur van de prehistorische mens als van het behoud van de plaats.

Nieuwe animaties

In het kader van de tijdelijke tentoonstelling biedt het Prehistomuseum originele activiteiten aan rond het thema "Sapiens Artiste". Word prehistorische kunstenaar en experimenteer met steengravures, muurschilderingen, lichaamsversieringen en het aansteken van vuur.

Mis deze kans niet om een van de grootste ontdekkingen van de mensheid te ontdekken.