Kasteel van Jehay

 • erkende toeristische attractie
 • velo
 • Autoparking
 • Busparking
  2 plaatsen
 • Maestro
Het Château de Jehay, geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië, waarvan het interieur wegens werkzaamheden gesloten is, heet u welkom in de bijgebouwen van het landgoed, de tuinen en de moestuin.

Tentoonstellingen en een virtual reality-animatie worden u voorgesteld.

Zo ontdekt u de plaats en haar geschiedenis via drie kamers:

"Het rariteitenkabinet": De provinciale collectie van Jehay is die van een Belgische aristocraat, graaf Guy van den Steen, gepassioneerd door geschiedenis en kunst, die op één plaats bepaalde voorwerpen verzamelde, soms vreemd, zeldzaam, uitzonderlijk of onopvallend. Een waar rariteitenkabinet.

"(Extra)gewone vogels": deze tentoonstelling vertelt verhalen over een verandering van perspectief op wezens die zowel fascinerend als vertrouwd zijn: vogels.

"Geweldige schilderijen!" : Achter het gordijn, in een intieme en warme ruimte, wacht de bezoeker een selectie van de meest verbazingwekkende schilderijen uit de collectie van Château de Jehay.

Het park herbergt opmerkelijke bomen, tuinbouw en fruit rijkdom van onze regio.

Er worden daar verschillende evenementen georganiseerd.
Yogalessen in het hart van de moestuin, fietstochten vanaf het kasteel, ... maar ook belangrijkere evenementen waaronder we de traditionele Heksennacht zullen noemen!
 • E42, afrit 5 Saint-Georges, richting Amay
Reserveer rechtstreeks

Het kasteel van Jehay nodigt je uit voor een magisch evenement in Wallonië! Ontdek overal op het domein, dat geklasseerd is als uitzonderlijk Waals erfgoed, de mooiste circusacts. Het belooft een kleurrijk spektakel te worden.

Een magische wandeling in een historische plaats

Ontdek een wereld van clowns, acrobaten, getalenteerde troubadours en lichtspektakels tijdens de bewegende voorstellingen. En dit jaar zal ook de clown Elastic van de partij zijn.

De  circuskunsten in de schijnwerpers

Laat je leiden door je fantasieën en wandel langs het eeuwenoude gebouw waar acrobaten, jongleurs, evenwichtsacts, trapezeartiesten en andere artiesten fysieke prestaties combineren met de poëzie van de plek, en humor met architectuur. Tijdens één avond zullen zo'n vijftigtal artiesten je vermaken tijdens 44 geplande shows. 

Dit jaar biedt Nuits du Cirque voor de eerste keer in zijn geschiedenis ook een grote finale in samenwerking met het gezelschap Pyronix: een gevaarlijke, epische, kleurrijke en levendige jongleeract met fakkels, Noorse muziek en Vikingkostuums! 

Betreed een magische en poëtische wereld in Les Nuits du cirque in het kasteel van Jehay!

Kom met Halloween griezelen in het kasteel van Jehay, tijdens de Heksennacht.

Programma

 • vertelwandeling
 • straatspektakels
 • concerten
 • griezelige animaties

Praktisch

Opgelet, het aantal toegangstickets is beperkt. Reserveren is aangewezen.

Durf jij het pad van het vreemde te nemen en de confrontatie aan te gaan met de monsters en spoken van het kasteel?