Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis (War Heritage Institute)

Het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis toont 12 eeuwen militaire geschiedenis - van het middeleeuwse harnas tot het F-16 jachtvliegtuig - via een groot aantal uniformen, wapens en zware gevechtsuitrustingen en bovendien meer dan 130 vliegtuigen in de Luchtvaarthal.

Bezoek ook de grootste tentoonstelling in België over de Tweede Wereldoorlog en de tijdelijke tentoonstellingen over verschillende thema's.

De terrassen op het hoogste punt van het Jubelpark bieden een prachtig panoramisch uitzicht over Brussel...

Geen helden zonder maskers !

Ontdek onze collecties in het teken van het "masker".
Maskers om zichzelf te beschermen tegen gas, slagen van een wapen, de zon of de brandende woestijnwind ... Maskers die piloten van zuurstof voorzien, de ogen van de tankbestuurder beschermen of de parachutist toestaan zichzelf te camoufleren ...

Volg onze verschillende routes:
 • Parcours QR-Codes: ontdek de geschiedenis en het nut van een dertigtal maskers door de QRCode op de vitrine te scannen (beschikbaar in NL, FR en ENG).
 • Geocaching-route Masks : volg het spoor van de maskers door vragen te beantwoorden. Let goed op en je vindt de coördinaten die je naar de schat leiden (beschikbaar in NL, FR en ENG). Folders verkrijgbaar bij de receptie of te downloaden hieronder.
 • Hulpblad voor bezoekers "Geen helden zonder maskers": voor degenen die nog meer willen, zal dit hulpblad je extra informatie geven over het QRCodes-parcours. Download het om uw bezoek aan het museum te verlengen!

Goede « gemaskerde » ontdekkingstocht!
 • Tram: N° 81,82
  Bus: N° 12,21, 22, 27,28,36,61,79,80.
  Metro Schuman of Merode Trein Schuman of Merode. 
  Wagen Ruime parkeermogelijkheid op de Esplanade van het Jubelpark.
 • 1,5 Merode