Museum Kunst & Geschiedenis (KMKG)

Reviews
4,5/5 (5191 Google reviews)
Reserveren
Verruim uw visie op mens en cultuur!

Het Museum Kunst & Geschiedenis biedt u een bijzonder rijk en gevarieerd overzicht van de geschiedenis...

Maak een boeiende reis door tijd en ruimte, van de oudheid tot de Europese sierkunsten, van nationale archeologie tot niet-Europese beschavingen!

Naast de permanente verzameling kunt u ook de tijdelijke tentoonstellingen van het museum bezoeken.
 • Trein: station Centraal, Schuman • Metro: Merode, Schuman • Bus: 22, 27, 80, 61 • Tram: 81
 • 1,5 Merode
 • Uurrooster

  06/07/2021 - 09/07/2021: * maandag, zaterdag en zondag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 09:30 tot 16:30

 • Prijs

  Enfants: 100,00 €

Marcus, Alba, Gala en Sidonia tonen je hun favoriete plekjes van hun stad: Rome. Senator Marcus gaat graag naar het theater, Alba vecht in de arena als gladiatrice, Gala de architect vergaapt zich aan de prachtige bouwwerken die hij overal ziet en marktkraamster Sidonia snoept zelf al eens graag van de noten en vruchten die ze verkoopt. Rare jongens, die Romeinen? Dompel je vier dagen onder in Romeinse cultuur en oordeel zelf! Het spreekt voor zich dat het Museum Kunst & Geschiedenis de coronamaatregelen die op het moment van de ateliers gelden, strikt zal naleven.

 • Uurrooster

  24/08/2021 - 27/08/2021: * maandag, zaterdag en zondag: gesloten * dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 09:30 tot 16:30

 • Prijs

  Enfants: 100,00 €

Sluit de zomervakantie af met een reis naar het verre Indië waar alles GROOTS is: een reusachtig land met veel mensen, uitbundige kleuren, opzwepende muziek en, niet te vergeten, machtige goden - voor Indische kinderen net zo echt en indrukwekkend als Iron Man of Wonder Woman! Volg de avonturen van de jonge Krishna en ontdek waarom deze god een blauw velletje heeft, of dans mee met Shiva, de papa van Ganesha (je weet wel, de god met een olifantenkop). Kijk, maak, leer een mondje Hindi en beweeg doorheen de verzamelingen Zuid-Aziatische kunst van het Museum Kunst & Geschiedenis op de tonen van de laatste Bollywood hits. Die deuntjes blijven ongetwijfeld nog weken in je hoofd zitten! Zomeratelier voor 6-12 jaar Het spreekt voor zich dat het Museum Kunst & Geschiedenis de coronamaatregelen die op het moment van de ateliers gelden, strikt zal naleven.