Autoworld

 • Station op 500 m
 • Autoparking
 • Busparking
  40 plaatsen
 • Maestro
 • Visa/MasterCard
 • 1,5 Merode
Autoworld is ondergebracht in de hallen van het Jubelpark, één van de pronkstukken van het Belgisch architecturaal erfgoed in het hart van Brussel.

Het museum herbergt één van de grootste autoverzamelingen van Europa met meer dan 250 prachtig gerestaureerde voertuigen.
 • Trein: station Merode of Brussel-Schuman.
  Metro: Merode of Schuman Lijn 1 & 5.
  Tram: Merode lijn 81 - 83.
 • 1,5 Merode
 • Uurrooster

  01/07/2020 - 30/08/2020: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag: van 10:00 tot 18:00

 • Prijs

  Normal: 12,00 € - Enfants: 5,00 € - Jeunes: 9,00 € - Senior: 10,00 €

Dit wordt dé zomerexpo in Autoworld! Een kleine twintig modellen van de Porsche 356 – van de eerste tot de laatste – vertellen het verhaal van deze beroemde en mythische sportwagen die dit jaar 70 kaarsjes mag uitblazen. De 356, ontwikkeld in 1950 in Gmünd (Oostenrijk) door Ferry Porsche – de tweede zoon van professor Ferdinand Porsche, is de eerste auto die de naam Porsche mocht dragen. Een merk dat al snel veel roem zou vergaren. Deze kleine, lichte sportwagen behaalde dankzij zijn 1100cc, luchtgekoelde 4-cilinder boxer-motor vele sportieve successen op de grote circuits, voornamelijk in Amerika. Het publiek kan de vele verschillende versies van de 356 komen ontdekken in Autoworld. Onder andere de pré-A, A, B, C (die telkens nog eens onderverdeeld worden in de Speedster, Cabrio en Coupé) maar ook de Denzel, Zagato, Karmann Hardtop, D’Ieteren Roadster, Carrera GT, Carrera Abarth of een Polizei-versie, zullen van de partij zijn! Elke dag zal er een 356 voor het museum worden tentoongesteld. Bovendien wordt er een “Cars & Coffee” georganiseerd voor eigenaars van een Porsche 356 op zondag 12 juli tussen 10h en 14h (indien de overheid dit toelaat). Die dag wordt de toegang tot het museum aan de deelnemers aangeboden, op vertoon van het inschrijvingsbewijs aan de inkom. Vooraf inschrijven is wel verplicht,dat kan via marketing@autoworld.be. Gedurende de expositie zullen ook voor de kinderen activiteiten voorzien worden. Een kleurwedstrijd en een workshop, waarin ze leren om een auto te bouwen met Legoblokken, zal hen zeker boeien. We durven erom te wedden dat we hiermee alle liefhebbers kunnen bekoren die tijdens de lockdown hun favoriete voertuig niet mochten buitenrijden.

 • Prijs

  Normal: 12,00 € - Enfants: 5,00 € - Jeunes: 9,00 € - Senior: 10,00 €

Een “Cars & Coffee” wordt georganiseerd voor eigenaars van een Porsche 356 op zondag 12 juli tussen 10h en 14h (indien de overheid dit toelaat). Die dag wordt de toegang tot het museum aan de eigenaar aangeboden, op vertoon van het inschrijvingsbewijs aan de inkom. Autoworld nodigt iedereen dan ook graag uit om samen met andere eigenaars van deze fantastische wagen te genieten van een tasje koffie en een versnapering. Vooraf inschrijven is wel verplicht,dat kan via marketing@autoworld.be. Het grote publiek zal gratis toegang krijgen tot de openluchtexpositie. De toegang tot het mueseum is wel betalend.