Autoworld

Reviews
4,6/5 (7570 Google reviews)
Reserveren
Autoworld is ondergebracht in de hallen van het Jubelpark, één van de pronkstukken van het Belgisch architecturaal erfgoed in het hart van Brussel.

Het museum herbergt één van de grootste autoverzamelingen van Europa met meer dan 250 prachtig gerestaureerde voertuigen.
 • Trein: station Merode of Brussel-Schuman.
  Metro: Merode of Schuman Lijn 1 & 5.
  Tram: Merode lijn 81 - 83.
 • 1,5 Merode

Autoworld is een prestigieuze locatie, een iconisch museum in het Jubelpark voor een unieke onderdompeling in de geschiedenis van de auto en de evolutie van voertuigen door de tijd heen... De themazones verkennen een spectaculaire eeuw van technologische ontwikkeling. 300 auto's worden tentoongesteld. Ga er met de trein heen!

------------------------

Op stap met de trein tegen een miniprijs: koop uw tickets voor Autoworld en krijg 50% korting met het Discovery Ticket!

 • Koop je e-ticket op www.autoworld.be/tickets en voeg een gratis Discovery Ticket voucher toe aan je winkelmandje.
 • Kijk voor de Discovery Ticket code op je Autoworld e-ticket: het is een 16-cijferige code.
 • Bestel je Discovery Ticket hier.
 • Print je Discovery Ticket uit of toon de PDF op je smartphonescherm wanneer je incheckt in de trein.
  Geniet van uw reis naar Autoworld!
Profiteer van de Discovery Ticket aanbieding!
 • Uurrooster

  04/02/2023 - 26/03/2023: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 10:00 tot 17:00 * zaterdag en zondag: van 10:00 tot 18:00

 • Prijs

  Normal: 15,00 € - Enfants: 8,00 € - Jeunes: 11,00 € - Etudiants: 11,00 € - Seniors: 12,00 €

Traditioneel staan de maanden februari en maart in Autoworld in het teken van de Volkswagen Kever. Naar aanleiding van de lancering van de VW ID. Buzz in België, zal de tentoonstelling "VW Love Bugs - The Buzz Edition" de 7 generaties van de VW-bus aan het publiek voorstellen, van de eerste Combi T1 tot de T7, met als bonus de elektrische ID. Buzz. Een aantal enthousiaste eigenaars stellen met veel trots hun voertuigen gedurende 2 maanden ter beschikking van het museum, waar ze een prominente plaats zullen innemen. Bij de tentoongestelde wagens zal bovendien ook een video afgespeeld worden waarin de verschillende eigenaars hun persoonlijke ervaring zullen toelichten over hun wagen en de avonturen die ze er mee beleefd hebben! De aankoop van een Transporter is altijd iets speciaal, of hij nu wordt gebruikt als werkinstrument of om nieuwe horizonten te gaan ontdekken. Het heeft zoveel generaties kunnen bekoren, zoveel reizen mogen meemaken, soms lang en ver weg. Veel meer dan alleen voertuigen, zijn Volkswagen Combi's bovenal "een thuis" op de weg, trouwe metgezellen... Ze worden ingericht en aangekleed... Kortom, net als de Kever worden ze vertroeteld als echte familieleden. Wist u dat het allemaal begon in 1947 met een potloodschets? De Nederlandse importeur Ben Pon zag in de Volkswagenfabriek een eenvoudige wagen om auto-onderdelen te verplaatsen, de 'Plattenwagen'. Vanuit dit basisidee tekende hij op een vel papier in zijn dagboek de contouren van een "Transporter" met de genetische samenstelling van de Kever. De productie ging van start in maart 1948. Dit was het begin van een succesverhaal dat nog lang niet ten einde is. De tentoonstelling in Autoworld zal niet alleen in het teken staan van de 8 generaties Volkswagen-bussen. Er zal ook een kleine hommage zijn aan de 75e verjaardag van de ondertekening van het Volkswagen-invoercontract voor België en de introductie van zijn kleine zusje, de Kever, in België door D'Ieteren. De Love Bugs Parade, die op zondag 12 februari 2023 wordt georganiseerd, zal dit jubileum uitgebreid vieren.

La Love Bugs Parade partira d'Autoworld à 13h et reviendra vers 15h. Mais... * les participants seront accueillis sur l'Esplanade à partir de 10h, * ils devront avoir été inscrits au préalable via un lien, * ils partiront en balade en suivant un roadbook et reviendront vers 15h à Autoworld.

 • Prijs

  Normal: 0,00 € - Enfants: 0,00 € - Jeunes: 0,00 € - Etudiants: 0,00 €

Sinds 2009 verenigt de Love Bugs Parade jaarlijks bijna driehonderd Volkswagens Kever, Beetle en Transporter T1, T2 en T3 als een sympathieke knipoog naar het feest der geliefden, dat zo goed werd gesymboliseerd door de leuke autootjes, vereeuwigd in de film “Herbie, the love bug”. De wagens worden op 12 februari, de zondag voor Valentijn, om 10 uur ‘s ochtends verwacht op de Esplanade van het Jubelpark, voor het Autoworld-museum. De inschrijvingen moesten kort na de opening alweer worden afgesloten: heel wat eigenaars van de sympathieke wagentjes stonden duidelijk in de startblokken om te kunnen deelnemen aan dit jaarlijkse evenement. Maar het publiek kan gerust zijn. Iedereen is welkom op de Esplanade van het Jubelpark, om de uitzonderlijke sfeer voor de tocht op te snuiven en de wagens te bewonderen. Om 14 uur wordt het startsein voor de rondrit gegeven. In een uitgelaten sfeer rijden de wagens richting Merode en Tervuren voor een rit van ruim een uur in de omgeving van Brussel volgens een nauwkeurig uitgewerkt roadbook. Tussen 15.15 en 16 uur komen ze weer aan in het Jubelpark.