Autoworld

Reviews
4,6/5 (8126 Google reviews)
Reserveren
Autoworld is ondergebracht in de hallen van het Jubelpark, één van de pronkstukken van het Belgisch architecturaal erfgoed in het hart van Brussel.

Het museum herbergt één van de grootste autoverzamelingen van Europa met meer dan 250 prachtig gerestaureerde voertuigen.
 • Trein: station Merode of Brussel-Schuman.
  Metro: Merode of Schuman Lijn 1 & 5.
  Tram: Merode lijn 81 - 83.
 • 1,5 Merode

Autoworld is een prestigieuze locatie, een iconisch museum in het Jubelpark voor een unieke onderdompeling in de geschiedenis van de auto en de evolutie van voertuigen door de tijd heen... De themazones verkennen een spectaculaire eeuw van technologische ontwikkeling. 300 auto's worden tentoongesteld. Ga er met de trein heen!

------------------------

Op stap met de trein tegen een miniprijs: koop uw tickets voor Autoworld en krijg 50% korting met het Discovery Ticket!

 • Koop je e-ticket op www.autoworld.be/tickets en voeg een gratis Discovery Ticket voucher toe aan je winkelmandje.
 • Kijk voor de Discovery Ticket code op je Autoworld e-ticket: het is een 16-cijferige code.
 • Bestel je Discovery Ticket hier.
 • Print je Discovery Ticket uit of toon de PDF op je smartphonescherm wanneer je incheckt in de trein.
  Geniet van uw reis naar Autoworld!
Profiteer van de Discovery Ticket aanbieding!
 • Uurrooster

  03/06/2023 - 27/08/2023: * maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 10:00 tot 17:00 * zaterdag en zondag: van 10:00 tot 18:00

 • Prijs

  Normal: 15,00 € - Etudiants: 10,00 € - Seniors: 12,00 € - Enfants: 8,00 €

Harley Earl was vol lef toen hij in 1953 zijn prototype van de eerste generatie Corvette met een glasvezelcarrosserie presenteerde. De gok loonde, want General Motors besloot dit aantrekkelijke sportwagentje met zijn fraaie lijnen en lichte gewicht in productie te nemen. Het duurde echter tot 1955 voordat hij werd uitgerust met de beroemde V8-motor die de standaardmotor werd en de verkoop een hoge vlucht nam! Sindsdien zijn er acht generaties Corvettes gevolgd, elk effectief genoemd met de beginletter "C" en zijn nummer. De C8 is de laatste in de rij en zijn hybride versie is zojuist aan de overkant van de Atlantische Oceaan gepresenteerd. Voor zijn 70ste verjaardag geeft de gedurfde Chevrolet Corvette zichzelf absoluut het geschenk om met zijn tijd mee te gaan!